Τοπικά

Βόλος: Σταθερές οι τιμές σε ψησταριές, σούβλες, μοτέρ, κάρβουνα

Επάρκεια και καλές τιμές υπάρχουν στην αγορά σε ψησταριές, σούβλες και μοτέρ για το γύρισμα του οβελία, με την κίνηση μέχρι σήμερα να είναι αρκετά υποτονική και σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με πέρσι. Στα ίδια επίπεδα με πέρσι κυμαίνονται οι τιμές στα κάρβουνα, με την κίνηση να χαρακτηρίζεται μειωμένη και να αναμένεται να κορυφωθεί από αύριο.
Ο κ. Σεραφείμ Μπλούκας, που διατηρεί κατάστημα με εμπόριο, τόνισε ότι «οι ψησταριές για τον πατροπαράδοτο οβελία αρχίζουν από τα 25 ευρώ και φτάνουν έως τα 45 ευρώ, σε ποικιλία σχεδίων και τύπων, ενώ οι σούβλες για το αμνοερίφιο κυμαίνονται από 10 έως 15 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα. Οι σούβλες για το πατροπαράδοτο κοκορέτσι αρχίζουν από τα 5 ευρώ και φτάνουν έως τα 10 ευρώ. Όσον αφορά στους μηχανισμούς για το αυτόματο γύρισμα, οι τιμές ποικίλλουν και αρχίζουν από 10 ευρώ φτάνοντας έως τα 25 ευρώ».

Οι διαφορετικές τιμές στις ψησταριές, σύμφωνα με τον κ. Σ. Μπλούκα, οφείλονται στην ποιότητα του υλικού, της λαμαρίνας, στο μέγεθος και αν υπάρχει «πλάτη», η οποία συγκρατεί τη θερμοκρασία κατά το ψήσιμο με αποτέλεσμα να υπάρχει και οικονομία στα κάρβουνα.
«Μια σχετική κίνηση υπάρχει τις τελευταίες ημέρες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η κίνηση που υπήρχε παλιότερα. Οι τιμές για αρκετά χρόνια κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα και σε κάποια είδη μπορεί να είναι και πιο φτηνά» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Μουστάκας, που διατηρεί μαγαζί με είδη φανοποιίας και υγραερίου, ανέφερε ότι οι τιμές στις ψησταριές για το αρνί κυμαίνονται από 25 έως 50 ευρώ, στις σούβλες για το κοκορέτσι από 5 ευρώ και φτάνουν έως τα 10 ευρώ, στις σούβλες για το αμνοερίφιο κυμαίνονται από 8 έως 12 ευρώ, ενώ στα μοτέρ για το γύρισμα οι τιμές είναι 10 έως 30 ευρώ, με μεγάλη ποικιλία, περίπου 10-12 μοτέρ. Οι διαφορές στις τιμές οφείλονται στην ποιότητα και το πάχος».
Οι τιμές είναι φιξαρισμένες, αν και «πήραν» φέτος περίπου στο 1 ευρώ, διότι όλα τα σίδερα είχαν αύξηση στην τιμή φέτος.
Σύμφωνα με τον κ. Δ. Μουστάκα, από προχθές Μεγάλη Τρίτη άρχισε κάπως να κινείται η αγορά και λίγο χθες Μεγάλη Τετάρτη που πληρώθηκαν οι συντάξεις, αλλά όχι στα περσινά επίπεδα. «Κάθε χρόνο και χειρότερα» κατέληξε ο ίδιος.

Κάρβουνα

Επάρκεια και αφθονία υπάρχει και στα κάρβουνα με τις τιμές να παραμένουν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.
Ο κ. Κωνσταντίνος Βλαχάβας σημείωσε ότι η τιμή στα κάρβουνα κυμαίνεται στο 1,20 ευρώ το κιλό σε συσκευασίες των 10, 15 και 20 κιλών, ενώ την κίνηση μέχρι σήμερα τη χαρακτήρισε μέτρια, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Μεγάλη Παρασκευή και μεθαύριο Μεγάλο Σάββατο.
Ο ίδιος συμβουλεύει τους καταναλωτές να προσέχουν την ποιότητα στα κάρβουνα και να είναι πιστοποιημένα, ενώ πρόσθεσε πως τα περισσότερα κάρβουνα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι εισαγόμενα, κάτι που πρέπει να παρατηρούν οι καταναλωτές.
Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Κουλουριώτης ανέφερε ότι η τιμή στα κάρβουνα κυμαίνεται στο 1 ευρώ το κιλό σε συσκευασίες των 5 και 10 κιλών για το σκληρό παραδοσιακό πουρναρίσιο κάρβουνο.
«Μέχρι σήμερα η κίνηση είναι μειωμένη σε σχέση με πέρσι και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες» σημείωσε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το