Τοπικά

Βόλος: “Πλήρωσε” το μπαρμπέρικο στην πυλωτή με 3.000 ευρώ

Ακριβά πλήρωσε το κούρεμα που ήθελε να κάνει σε δυο φίλους του ο 24χρονος από τη Ν. Ιωνία Βόλου, καθώς εκτός από το πρόστιμο των 3.000 ευρώ που του επιβλήθηκε από την Αστυνομία που τον συνέλαβε προχθές το μεσημέρι, χθες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 40 ημερών, για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών.
Ωστόσο ο 24χρονος, που αφέθηκε ελεύθερος, καθώς του δόθηκε τριετής αναστολή και του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας, κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της έλλειψης πιστοποιητικού υγείας.
Ο 24χρονος κάθισε χθες στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον έκρινε ένοχο για την παραβίαση των μέτρων που έχουν επιβληθεί με κοινή υπουργική απόφαση για προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ τον έκρινε αθώο για έλλειψη πιστοποιητικού υγείας, καθώς η μητέρα του το προσκόμισε στο δικαστήριο, όπως και την κάρτα υγείας. Η εισαγγελική πρόταση ήταν να κριθεί ένοχος για την πρώτη πράξη και αθώος για τη δεύτερη με ποινή φυλάκισης 60 ημερών.

Απολογούμενος ο 24χρονος ανέφερε μεταξύ άλλων πως είχε τα εργαλεία κομμωτικής από τη σχολή που αποφοίτησε στη συγκεκριμένη αποθήκη, στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει με τους γονείς του, ιδιοκτησίας τους, εδώ και δύο χρόνια περίπου, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε. Πρόσθεσε πως δεν είναι επαγγελματίας κομμωτής και κουρεύει μόνον συγγενείς και φίλους, όπως και έγινε προχθές το μεσημέρι, που πήγαν δύο φίλοι του, ο ένας μάλιστα πρόκειται να παρουσιαστεί στη Σχολή Αστυφυλάκων και ένας δεύτερος. «Δεν πρόλαβα να κουρέψω τον πρώτο και ήρθε η Αστυνομία», ανέφερε. Ο συνήγορος υπεράσπισής του έθεσε το ερώτημα, αν είναι αξιόποινη πράξη που κούρεψε έναν φίλο του, που θα παρουσιαστεί μάλιστα στη Σχολή Αστυφυλάκων και ζήτησε να κηρυχθεί αθώος για όλες τις κατηγορίες, καθώς του έχει ήδη επιβληθεί ένα υπέρογκο πρόστιμο. Σημειώνεται ότι στους δύο φίλους του 24χρονου επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ στον καθένα για αναίτια μετακίνηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το