Τοπικά

Βόλος: Περίοικοι γλίτωσαν έναν 13χρονο από τα χέρια της μητέρας του

Τον ατομισμό και τη λογική του «πού να μπλέκω τώρα» αψήφησε μια Βολιώτισσα, η οποία παρενέβη για να σώσει ένα ανήλικο γειτονόπουλό της από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας… Μάλιστα για να το καταφέρει αυτό μπήκε ανάμεσα σε μάνα και παιδί κρατώντας η ίδια το αγοράκι της.
Μιλώντας στη «Θ» περιγράφει τις καθημερινές εντάσεις που δημιουργούνταν στο γειτονικό σπίτι σε συνοικία του Βόλου, από το οποίο ακούγονταν διάφοροι χτύποι και έμεναν μαζί μια 37χρονη μητέρα με τον 13χρονο γιο της.

Τα σκηνικά έντασης μεταξύ μάνας και γιου ήταν καθημερινά και μάλιστα και άλλοι γείτονες είχαν προσπαθήσει να συνετίσουν τη γυναίκα, ώστε να επιδεικνύει καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στο ίδιο της το αίμα. «Έναν χρόνο ακούγαμε μέσα από το σπίτι μπαμ-μπουμ, σπασίματα και διάφορους άλλους ήχους, αλλά δεν μπορούσαμε να δούμε τι συμβαίνει εντός των τεσσάρων τοίχων. Πριν τρεις εβδομάδες είπα στη 37χρονη να μην ξαναχτυπήσει το παιδί της, χωρίς όμως να με ακούσει», αναφέρει χαρακτηριστικά, η οποία προσθέτει πως ο πατέρας του 13χρονου που διαμένει σε χώρα του εξωτερικού, δουλεύοντας εκεί, έχει προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να πάρει την επιμέλεια του παιδιού. «Ο πατέρας δεν έχει μάρτυρες, ενώ και η μάνα παρουσιάζει στο δικαστήριο έγγραφα που δείχνουν ότι δεν παρουσιάζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα που να απαγορεύει να έχει την επιμέλεια του μικρού. Μάλιστα πριν μερικές ημέρες έχασε ένα δικαστήριο και μετά από δύο 24ωρα έγινε το σκηνικό αυτό, όπου η μάνα όρμησε στο παιδί, προκαλώντας του νυχιές στον λαιμό». Η γειτόνισσα κάνει λόγο για ένα πολύ καλό και ευγενικό παιδί, το οποίο είναι ήρεμο και συζητήσιμο, δεχόμενο την περασμένη Τρίτη την επίθεση της μητέρας του. «Πριν τρεις εβδομάδες είδα την 37χρονη στο σπίτι της και της είπα ότι δεν φοβάμαι και να μην ξαναχτυπήσει το παιδί της». Μητέρα και η ίδια ενός ανήλικου παιδιού σημείωσε ότι δεν δείλιασε καθόλου, όταν άκουσε το σκηνικό της έντασης στο γειτονικό σπίτι. Έτσι πήρε το αγοράκι της στην αγκαλιά και έσπευσε να σώσει τον 13χρονο, μπαίνοντας ανάμεσα στον ίδιο και στη 37χρονη χωρίς κανέναν φόβο. «Σκέφτηκα ότι ή θα κλάψουμε ένα άτομο ή θα κλάψουμε τρία…

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο πολύ γρήγορα και σε πέντε λεπτά είχε επιληφθεί του θέματος, συλλαμβάνοντας την 37χρονη. Μπορώ να πω ότι πολλοί γείτονες βοήθησαν στο να λυθεί το ζήτημα και δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσπάθησαν να βοηθήσουν τον μικρό». Υπενθυμίζεται πως η 37χρονη καταδικάστηκε προχθές από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για ενδοοικογενειακή βία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το