Τοπικά

Βόλος: Παράσταση διαμαρτυρίας Δασκάλων – νηπιαγωγών για τη μη μονιμοποίηση των νεοδιορισθέντων

 

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη μονιμοποίηση των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών που εδώ και δύο χρόνια κατέχουν οργανική θέση στη Μαγνησία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στον Βόλο, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδας.
«Συνάδελφοί μας εδώ και δύο χρόνια έχουν προσληφθεί στην ειδική αγωγή και πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού. Καλύπτουν μόνιμες ανάγκες, αλλά χρειάζονται πολλοί περισσότεροι. Εδώ και δύο χρόνια ακόμα δεν έχουν μονιμοποιηθεί» δήλωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης.

Όπως τόνισε, ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας τούς κρατάει σε «ομηρία».
«Πρέπει σε όλες τις Διευθύνσεις με εντολή του υπουργείου να προχωρήσουν οι μονιμοποιήσεις» επισήμανε. Από την πλευρά της το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και νηπιαγωγός Λίλα Πέτρου τόνισε πως «Αυτό που ζητάμε μεταξύ των αιτημάτων μας είναι και η εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και των δασκάλων στα ολιγοθέσια σχολεία με αυτό των εκπαιδευτικών στα άλλα σχολεία». Η ίδια έκανε λόγο για αδικία και αναφέρθηκε σε σχετική απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας από το καλοκαίρι.
Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν επίσης κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, καθώς και άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς, απόδοση του ΜΚ 2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000 € με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το