Τοπικά

Βόλος: Παιδάκι 2,5 ετών κατάπιε μαγνητάκι ψυγείου

Περιστατικό με κατάποση ξένου σώματος (μαγνητάκι) από παιδάκι 2,5 ετών αντιμετώπισε το ιδιωτικό ιατρείο το παιδιάτρου Γιώργου Χαρίτου στον Βόλο. Το αντικείμενο αφαιρέθηκε ενδοσκοπικά και το παιδάκι είναι καλά στην υγεία του. Ο γιατρός δημοσίευσε το περιστατικό και στην ανάρτησή του αναφέρει:

“Διδακτικό περιστατικό του ιατρείου μας :

Κατάποση ξένου σώματος (μαγνητάκι ψυγείου) από παιδάκι 2,5 ετών και ενσφήνωση του στον οισοφάγο. Στην ακτινογραφία το αντικείμενο απεικονίζεται ευκρινώς να παρεκτοπίζει και την τραχεία του παιδιού περαιτέρω προς τα δεξιά. Το μαγνητάκι είχε πέσει στο πάτωμα και το παιδί το “ανακάλυψε” και το κατάπιε ερήμην των γονέων. Η ενσφήνωση όλως ευνοϊκώς βοήθησε στην άμεση εκδήλωση συμπτωματολογίας από το ανώτερο πεπτικό και το αναπνευστικό. Το αντικείμενο αφαιρέθηκε ενδοσκοπικά και το παιδί βεβαίως είναι απολύτως καλά.

Inside info : Το παιδί παρακολουθείται από την γέννηση του στο ιατρείο μας, είναι από τα πλέον ψυχοσωματικά προχωρημένα παιδιά του ιατρείου. Οι γονείς είναι δύο άριστοι και προσεκτικοί άνθρωποι.

Τελικό (αβίαστο) συμπέρασμα : Δεν μπορείς ποτέ ολοκληρωτικά να εμπιστευτείς ακόμη και το εξυπνότερο παιδί γιατί πολύ απλά… είναι παιδί.
Προσωπική παρατήρηση : Αυτά περιέργως συμβαίνουν κυρίως σε προσεκτικούς γονείς. Πάντα είχα την αίσθηση ότι εκείνους που είναι εντελώς “πέρα βρέχει” υπάρχει κάποιος μη καταχωρημένος (non registered που λέγαμε και στο χωριό) Άγιος που τους προστατεύει…

Καλή Χρονιά σε όλους, να προσέχετε τα παιδιά σας!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το