Τοπικά

Βόλος:Οικογενειακό δράμα στις δικαστικές αίθουσες – Αλληλομηνύθηκε και καταδικάστηκε πρώην ζευγάρι

Για ενδοοικογενειακή απειλή μετά από εκατέρωθεν μηνύσεις που υπέβαλαν ο ένας στον άλλον, καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ένα πρώην ζευγάρι, γονείς τριών ανήλικων παιδιών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου στο σπίτι που μένει η 48χρονη γυναίκα με τα τρία ανήλικα παιδιά της σε παραθαλάσσιο χωριό στο Νότιο Πήλιο. Ο 55χρονος πρώην σύζυγος τηλεφώνησε για να δει τα παιδιά κι εκείνη αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι είχε κανονίσει κάποια δουλειά. Εκείνος σύμφωνα με τα όσα η γυναίκα κατήγγειλε, φέρεται να την απείλησε ότι θα της κάνει κακό και η ίδια σύμφωνα με τα όσα ο άνδρας υποστήριξε τον απείλησε ότι αν της κάνει κακό θα του βάλει φωτιά στην επιχείρηση που διαθέτει.
Μετά από κάποια ώρα, ο 55χρονος μετέβη στο σπίτι και μόλις η γυναίκα τον είδε, κάλεσε την αστυνομία. Ο άνδρας συνελήφθη και κρατήθηκε και ο ίδιος κατέθεσε μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου για ενδοοικογενειακή απειλή.
Αρχικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθησε η 48χρονη που υπηρετούσε ως αναπληρώτρια στην Κομοτηνή, είχε την επιμέλεια των παιδιών μέχρι τις 30 Ιουνίου, ωστόσο έπρεπε να επιτρέπει στον πρώην σύζυγο να τα βλέπει, κάτι το οποίο η ίδια δεν έκανε τις φορές που ο πατέρας των παιδιών, ανέβηκε στην Κομοτηνή για να τα δει. Η 48χρονη κατέθεσε ότι ο πρώην σύζυγός της την απειλεί συνέχεια ότι θα την κλείσει φυλακή κι όταν μίλησαν στο τηλέφωνο και της είπε θα της κάνει κακό, η ίδια τρομοκρατήθηκε και φοβήθηκε για τη σωματική της ακεραιότητα. Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για ενδοοικογενειακή απειλή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για αυτοδικία.
Στη συνέχεια, στο εδώλιο έκατσε ο πρώην σύζυγός της που αρνήθηκε την κατηγορία ότι την απείλησε και τόνισε ότι το μόνο που θέλει, είναι να δει τα παιδιά του. Μάρτυρας κατηγορίας, κατέθεσε η πρώην σύζυγός του, η οποία υποστήριξε ότι τις δύο φορές που ανέβηκε ο πρώην σύζυγός να δει τα παιδιά, δεν τα είδε, γιατί την πρώτη φορά είχε κανονίσει εκδρομή στη Χαλκιδική και τον είχε ενημερώσει και τη δεύτερη ήταν ασθενής.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου επεσήμανε ότι τα παιδιά ζουν σε ένα σπίτι χωρίς στρώματα, χωρίς ψυγείο και κυνηγιούνται μέσα στο σπίτι με μαχαίρια, ενώ αναφέρθηκε και στην επιμέλεια, η οποία δόθηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου στην 48χρονη, προκειμένου να επαναξιολογηθεί στη συνέχεια οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 55χρονου, ο πατέρας μετέβη τέσσερις φορές κι όχι δύο όπως υποστηρίζει η μητέρα στην Κομοτηνή για να δει τα παιδιά του και η γυναίκα δεν του επέτρεψε να τα συναντήσει. Ο 55χρονος, κρίθηκε κι αυτός ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το