Τοπικά

Βόλος: Οικιακή βοηθός αφαίρεσε κοσμήματα

Είχε προσλάβει μια 21χρονη, που είχε οικονομικά προβλήματα, ως οικιακή βοηθό κι αυτή αντί να την ευχαριστήσει που της έδωσε εργασία, της αφαίρεσε σταδιακά κοσμήματα από το σπίτι συνολικής αξίας 5/000 ευρώ περίπου…

Χθες η 21χρονη και ο 23χρονος συνεργός της και συγκατηγορούμενός της κρίθηκαν ένοχοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στον καθένα με αναστολή, ερήμην, καθώς οι δύο δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η 69χρονη παθούσα, είχε προσλάβει την 21χρονη για να της κάνει δουλειές στο σπίτι, καθώς τη βοηθούσε και όλη η γειτονιά, αφού είχε οικονομικά προβλήματα. Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2019 ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία, πως σε έλεγχο νομιμότητας που είχε γίνει, όπως συνηθίζεται, σε ενεχυροδανειστήρια του Βόλου, είχε διαπιστωθεί πως βρέθηκαν σε αυτά κοσμήματα ιδιοκτησίας της 69χρονης, που έπρεπε να πάει να τα παραλάβει… Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι η 21χρονη οικιακή βοηθός είχε «ξαλαφρώσει» την 69χρονη, αφαιρώντας της κοσμήματα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Συγκεκριμένα της είχε αφαιρέσει βραχιόλια, κολιέ, δαχτυλίδια, πλακέτα χρυσού 14 καρατίων, αλυσίδες και άλλα κοσμήματα, χωρίς η παθούσα να το έχει αντιληφθεί. Ο 23χρονος συνεργός της κατηγορούμενης φέρεται να διέθετε τα κοσμήματα προς πώληση σε ενεχυροδανειστήρια του Βόλου, όπου και βρέθηκαν από τον έλεγχο της Αστυνομίας. Τελικά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκρινε χθες ένοχη την 21χρονη για κλοπή και τον 23χρονο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Σύμφωνα με την παθούσα, ο 23χρονος δράστης φέρεται να είχε μπλέξει με ναρκωτικά.

Έκλεψε δίκυκλα και διέρρηξε καφετέριες…
Έκλεψε τρία δίκυκλα μοτοποδήλατα, καφετέρια στην οδό Παρασκευοπούλου, απ’ όπου πήρε 50 ευρώ, αναψυκτικά και μία τηλεόραση, άλλη μία καφετέρια στη Ν. Ιωνία και επιχείρησε να εισέλθει και σε μία τρίτη στην οδό Θεσσαλίας στον Βόλο, τον Ιούνιο του 2021, 26χρονος Έλληνας, που καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Το Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο, που εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης σε σωφρονιστικό κατάστημα για άλλο αδίκημα, ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, ερήμην, καθώς δεν εμφανίστηκε χθες στη δικαστική αίθουσα. Τον έκρινε ένοχο για κλοπή κατ’ εξακολούθηση από κοινού με άγνωστο δράστη και μόνος του, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Αλβανός έκλεψε συμπατριώτη του…
Κατηγορούνταν ότι έκλεψε την κάρτα αναλήψεων ΑΤΜ ενός 44χρονου συμπατριώτη του 23χρονος αλβανικής υπηκοότητας και σε μία μόλις ημέρα, τον Οκτώβριο του 2019, έκανε τέσσερις αναλήψεις 900 ευρώ από την τράπεζα… Χθες ο 23χρονος κρίθηκε ένοχος για κλοπή κατ’ εξακολούθηση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή. Παρών στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ήταν ο 44χρονος παθών.

Έκλεψε μπαταρίες οχήματος
Κατηγορούνταν ότι έκλεψε δύο μπαταρίες από όχημα που ήταν σταθμευμένο σε μάντρα εργοταξίου επιχείρησης αξίας 300 ευρώ, τον Αύγουστο του 2019 και χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για κλοπή κατ’ εξακολούθηση. Πρόκειται για 29χρονο Ρομ, που καταδικάστηκε ερήμην, καθώς δεν προσήλθε στο δικαστήριο. Ο μάρτυρας κατηγορίας και παθών φέρεται να ανέφερε ότι η ζημιά από την κλοπή ανήλθε στα 500 ευρώ, καθώς ο δράστης είχε κλέψει και άλλα πράγματα από την επιχείρηση. Το Μονομελές επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το