Τοπικά

Βόλος: Μητέρα κράτησε εκτός σχολείου τις κόρες της – Το έσκασαν και πήγαν στον πατέρα τους

Κατηγορούταν ότι κράτησε τις τρεις κόρες της και δεν τις επέστρεψε στον πρώην σύζυγό της βάσει δικαστικής απόφασης, με αποτέλεσμα τα κορίτσια να χάσουν μια ολόκληρη σχολική χρονιά…

Η 40χρονη μητέρα κάθισε προχθές στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και κρίθηκε ένοχη για αρπαγή ανηλίκου από ανιόντα κατά συρροή, με το δικαστήριο να της επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ειδικότερα η 40χρονη μητέρα, που διαμένει στον Βόλο, κατηγορούταν ότι με πρόθεση αφαίρεσε την επιμέλεια των τριών κοριτσιών, που δεν είχαν συμπληρώσει τότε το 14ο έτος της ηλικίας τους, από τον 44χρονο πατέρα τους και πρώην σύζυγό της, που διαμένει στη Ρόδο. Η αφαίρεση φέρεται να είχε γίνει το χρονικό διάστημα από 7 Ιανουαρίου 2019 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους. Σημειώνεται πως όπως επισημάνθηκε στη δίκη, την επιμέλεια των τριών κοριτσιών, 18, 17 και 15 χρόνων σήμερα, είχε αναλάβει ο πατέρας τους με δικαστική απόφαση.

Η 40χρονη φέρεται να είχε πάρει τα τρία κορίτσια για τις διακοπές των Χριστουγέννων από τον πατέρα τους και πρώην σύζυγό της και δεν τα είχε επιστρέψει για χρονικό διάστημα 8 μηνών περίπου, με συνέπεια τα παιδιά να χάσουν τη σχολική τους χρονιά… Η κατηγορούμενη φέρεται να ισχυρίστηκε στο δικαστήριο απολογούμενη, πως τα παιδιά έκλαιγαν και δεν ήθελαν να επιστρέψουν στον πατέρα τους, αλλά τελικά το έσκασαν και πήγαν στη Ρόδο μόνα τους… Επίσης φέρεται να δήλωσε στο δικαστήριο, πως σήμερα επικοινωνεί με τις κόρες της μέσω Instagram. Ο πατέρας των τριών κοριτσιών και μηνυτής εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ενώ αξιοπρόσεκτη ήταν η αναφορά της εισαγγελέως, που επέρριψε ευθύνες στη μητέρα, επειδή τα παιδιά έχασαν το σχολείο τους, μια ολόκληρη χρονιά. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ποινής από το Τριμελές, η καταδικασθείσα φέρεται να δυσανασχέτησε και δήλωσε ότι έχει ένα μωρό 18 μηνών στο σπίτι… Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη, που δεν υποστηρίχθηκε από συνήγορο υπεράσπισης, φέρεται να είχε προηγούμενα με τον πρώην σύζυγό της, από τον οποίο είχε πάρει διαζύγιο το 2015.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το