Τοπικά

Βόλος: Μη διαθέσιμα ραντεβού για την τρίτη δόση σε ΙΚΑ και Νοσοκομείο

Την ώρα που το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό όλο και μεγαλώνει, όπως δείχνουν τα στοιχεία του τελευταίου δεκαπενθήμερου, έχει προκληθεί ένας «πονοκέφαλος» για τους ενδιαφερόμενους, καθώς δεν υπάρχουν για τις επόμενες δέκα και πλέον μέρες ραντεβού για να κάνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι την τρίτη δόση είτε στο ΙΚΑ είτε στο Νοσοκομείο Βόλου.
Φαρμακοποιοί του Βόλου αναφέρουν πως μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου στο Νοσοκομείο και το ΙΚΑ και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μετακινηθούν σε εμβολιαστικά κέντρα άλλων περιοχών. «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον λόγο για αυτή την εξέλιξη, ενδεχομένως να σχετίζεται με τη μη ύπαρξη διαθέσιμων εμβολίων.
Από την άλλη, εμβόλια αντιγριπικά υπάρχουν με το σταγονόμετρο, αν και βρισκόμαστε στο μέσον της εμβολιαστικής αντιγριπικής περιόδου», τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κ. Ματσιόλης.

Σπεύδουν να εμβολιαστούν
Ο φόβος από την εκτόξευση των κρουσμάτων και τη σοβαρή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών οδήγησε στην αύξηση των εμβολιασμών στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου δίνοντας ελπίδα για την προσπάθεια κτισίματος του τείχους ανοσίας.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία από το «Αχιλλοπούλειο», προχθές εμβολιάστηκαν 400 άτομα, όταν πριν δεκαπέντε μέρες εμβολιάζονταν κοντά στους 200. Μάλιστα μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ήδη η Μαγνησία είχε μπει στο «βαθύ κόκκινο», οι εμβολιασμοί άγγιζαν τους 316, ενώ μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 90 άτομα.
Καθημερινά κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου γύρω στα 80-100 άτομα, στοιχείο επίσης πολύ ενθαρρυντικό για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού.
Από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία» έχουν πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου 90.622 εμβολιασμοί.
Παρόμοια ενθαρρυντική ήταν η εικόνα με τους εμβολιασμούς σε όλη τη Μαγνησία. Μέχρι και την Τετάρτη συνολικά στον Νομό είχαν γίνει 217.729 εμβολιασμοί. Επίσης την Τετάρτη εμβολιάστηκαν συνολικά 971 άτομα στον Νομό, από τα οποία τα 307 με την πρώτη δόση, 164 με τη δεύτερη δόση και 535 με την αναμνηστική ή διαφορετικά τρίτη δόση.
Αντίστοιχα, στις Σποράδες έγιναν την Τετάρτη ακόμη 30 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 13 αφορούσαν την πρώτη δόση, οι 12 τη δεύτερη και οι 16 την αναμνηστική.
Όπως αναφέρουν οι γιατροί, άνθρωποι από διάφορες ηλικίες έρχονταν να κάνουν την πρώτη δόση, οι περισσότεροι πιεσμένοι από τα νέα οικονομικά μέτρα που υλοποιούνται ήδη για τους ανεμβολίαστους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το