Τοπικά

Βόλος: Μειωμένη η επιβατική κίνηση στα ταξί – Η προφύλαξη από τον κορωνοϊό πλήττει τον κλάδο

Σημαντική είναι η μείωση στην επιβατική κίνηση των ταξί τις τελευταίες ημέρες που έχουν ληφθεί τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και γίνονται συστάσεις για αποφυγή των μετακινήσεων ιδίως στους ηλικιωμένους.
Έχοντας εισέλθει ήδη σε μια χρονική περίοδο που ο κόσμος περιορίζει τις μετακινήσεις του στο κέντρο για αγορές ή σε γιατρούς, στο Νοσοκομείο, ακόμη και για άλλες δραστηριότητες, ο κλάδος των μεταφορών, όπως είναι τα ταξί, είναι από τους πρώτους που δέχονται τα πρώτα πλήγματα.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ταξί «Volos taxi» και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας κ. Ευδόκιμος Πασχαλίδης ανέφερε μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» πως «η μείωση στην επιβατική κίνηση τις τελευταίες ημέρες που ανακοινώθηκαν και τα μέτρα της κυβέρνησης, είναι ραγδαία. Άλλωστε τα ταξί όντας ένας μεταφορικός κλάδος εισπράττουν αμέσως το καλό ή το κακό νέο. Ήδη από προχθές τα πράγματα είναι ακόμη πιο μειωμένα. Μάλιστα έχοντας μια εικόνα από τις κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του συνεταιρισμού μας βλέπουμε μια μείωση τουλάχιστον 35%. Βέβαια το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλες πόλεις μέσα από επικοινωνία που έχω με συναδέλφους. Και φοβάμαι, μήπως το επόμενο διάστημα τα πράγματα γίνουν ακόμη χειρότερα. Εξάλλου από αυτά που έχουμε διαβάσει, ενημερωνόμαστε, ότι η έξαρση του ιού θα περάσει τον Απρίλιο».

Ο Πασχαλίδης ανέφερε πως «εδώ και δέκα μέρες έχει παρατηρηθεί μια μείωση στην επιβατική κίνηση όσον αφορά στους ηλικιωμένους, ενώ με το κλείσιμο των σχολείων και των φροντιστηρίων, χάνεται και ένα κοινό που το εξυπηρετούμε. Παράλληλα παρατηρούμε αύξηση της χρήσης του Ι.Χ., γιατί ο κόσμος νιώθει πιο ασφαλής να μετακινείται μόνος του».
Ενδεικτικά τόνισε πως την περασμένη Τρίτη στις 8.30 το βράδυ που ήταν ο πρώτος στη σειρά της πιάτσας στην πλατεία ελευθερίας, περίμενε μέχρι και μία ώρα για να επιβιβαστεί επιβάτης. Και πρόκειται για την ώρα που θεωρείται ώρα αιχμής, καθώς κλείνουν καταστήματα, ιατρεία και άλλα σημεία που ο κόσμος άλλες φορές συχνάζει.
Οι οδηγοί των ταξί λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό των οχημάτων τους, ώστε να είναι χώροι ασφαλείς για τους επιβάτες.
Όπως τόνισε ο κ. Πασχαλίδης «οι οδηγοί καθαρίζουν δύο και τρεις τη μέρα το ταξί και κοιτούν με όλους τους τρόπους να διασφαλίσουν την υγιεινή των επιβατών τους και των ιδίων».

Και πρόσθεσε πως «Έχουμε αποστείλει οδηγίες εδώ και λίγες μέρες στους συναδέλφους για να προσέχουν ιδιαίτερα την ατομική τους υγιεινή, να κάνουν χρήση των διαλυμάτων, καθώς έρχονται σε επαφή με τα χαρτονομίσματα. Μάλιστα έχουμε αναφέρει πως μετά από την πραγματοποίηση κάθε κούρσας, καλό είναι να αερίζεται ο χώρος της καμπίνας του αυτοκινήτου, ενώ μία με δύο φορές την ημέρα να χρησιμοποιούν αντισηπτικά σπρέι στα καθίσματα, τις ζώνες ασφαλείας καθώς και τις χειρολαβές που είναι και τα σημεία που χρησιμοποιούν οι επιβάτες. Είναι κάποια βασικά μέτρα προφύλαξης που εφαρμόζονται ήδη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το