Τοπικά

Βόλος: Μαθητής Δημοτικού Σχολείου τα έκανε λίμπα και απειλούσε να αυτοκτονήσει…

 

Προβλήματα στην ομαλή λειτουργία Δημοτικού Σχολείου στον Βόλο προκαλεί η παραβατική συμπεριφορά μαθητή της ΣΤ’ τάξης, που είναι πρωταγωνιστής επεισοδίων συχνά, ενώ απειλεί ακόμη και να αυτοκτονήσει…
Προχθές μάλιστα ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία, καθώς ο ανήλικος έσπαζε πράγματα και τα έκανε κυριολεκτικά λίμπα… Ο εν λόγω μαθητής, όπως έγινε γνωστό, αναποδογυρίζει θρανία, απειλεί να πέσει από το παράθυρο της σχολικής αίθουσας, βάζει τα δάχτυλά του στη πρίζα, ενώ αποχώρησε από το σχολείο πηδώντας τα κάγκελα… Ο διευθυντής ενημέρωσε τον πατέρα του παραβατικού μαθητή, ο οποίος μάλιστα φέρεται να δήλωσε, ότι έχει να πάει στη δουλειά… Ο μαθητής παρελήφθη από αστυνομικούς και οδηγήθηκε για ακούσια νοσηλεία με εισαγγελική παραγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να εξετάστηκε από παιδοψυχίατρους και διαπιστώθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας στην Ψυχιατρική Κλινική, αλλά χρήζει παρακολούθησης. Ήδη έχει επιστρέψει στο σπίτι του και απομένει οι γονείς του να ασχοληθούν ουσιαστικά μαζί του, ενώ πρέπει να ενημερωθούν και να συμβουλευτούν και το ΚΕΔΑΣΥ.

Άλλοι τρεις μαθητές με παραβατική συμπεριφορά
Εξάλλου η εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου φέρεται να έγινε δέκτης προβληματισμού και ανησυχιών για τρεις επιπλεόν μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Βόλου, που πρέπει να εξεταστούν από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους, για παραβατικές συμπεριφορές που έχουν, ωστόσο, οι γονείς των εν λόγω μαθητών φέρεται να αδιαφορούν… Οι εν λόγω μαθητές φέρονται να υβρίζουν δασκάλους και να προκαλούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και θεωρείται ότι πρέπει να φοιτήσουν σε Ειδικό Σχολείο, ωστόσο, οι γονείς τους αρνούνται να ενημερωθούν για τα παιδιά τους, καθώς φέρονται να φοβούνται μήπως αυτά στιγματιστούν… Έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται και οι εν λόγω μαθητές εντείνουν την παραβατική τους συμπεριφορά. Οι γονείς των παιδιών αυτών πρέπει να ενημερωθούν και να συμβουλευτούν το ΚΕΔΑΣΥ, ωστόσο, και γι’ αυτό αδιαφορούν.

Και μαθητές με πολλές απουσίες
Με δύο περιπτώσεις μαθητών, έναν του Δημοτικού και έναν του Γυμνασίου, φέρεται να ασχολήθηκε η εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου, καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν απουσιάσει δεκάδες ημέρες από τα μαθήματά τους. Ο μαθητής Δημοτικού Σχολείου του Βόλου φέρεται να έχει πραγματοποιήσει περίπου 370 απουσίες από τα μαθήματά του, ενώ ο μαθητής του Γυμνασίου από περιοχή του Νοτίου Πηλίου φέρεται να έχει επίσης πραγματοποιήσει πολλές απουσίες, κινδυνεύοντας να μείνει εκτός σχολείου. Οι γονείς των δύο μαθητών, αν και έχουν ενημερωθεί από τους διευθυντές των δύο σχολείων, εμφανίζονται να αδιαφορούν για τα παιδιά τους και όπως φέρεται να επισήμαναν στην εισαγγελέα Ανηλίκων κοινωνικοί λειτουργοί που ασχολήθηκαν με τα δύο παιδιά και το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν, πρόκειται για παραμελημένα παιδιά, ακόμη και από άποψη καθαριότητας… Η εισαγγελική λειτουργός αναμένεται να κάνει παρέμβαση στους γονείς των δύο παιδιών, προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο και να συνεχίσουν τα μαθήματά τους, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν ποινικές ευθύνες. Σύμφωνα με πηγές εκπαιδευτικών με πολύχρονη εμπειρία, σχεδόν κάθε σχολείο στη Μαγνησία έχει μαθητές με προβλήματα πολλών απουσιών. Το φαινόμενο επισημαίνουν, είναι πολύ ανησυχητικό και εντείνεται χρόνο με τον χρόνο λόγω της φτώχειας και της κρίσης στην ελληνική οικογένεια. Παιδιά χρησιμοποιούνται από τους γονείς, προκειμένου να πιέσει ή να εκδικηθεί ο ένας τον άλλον, ενώ προβλήματα απουσιών και παραβατικής συμπεριφοράς εντοπίζονται ακόμη και σε παιδιά εκπαιδευτικών… Σχεδόν καθημερινά τα σχολεία γίνονται δέκτες περιπτώσεων αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς από μαθητές, δείγμα της μείωσης του ορίου ηλικίας της παραβατικότητας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το