Τοπικά

Βόλος: Μαθήματα ελληνικών για πρόσφυγες και Ρομά από σήμερα μέσω διαδικτύου 

Διαδικτυακά μαθήματα διδασκαλίας ελληνικών μέσω καναλιού του youtube θα αρχίσουν να προσφέρονται από σήμερα από καθηγητές της Μαγνησίας σε προσφυγόπουλα και μαθητές Ρομά, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα, που ίσως να μην συναντάται σε άλλη περιοχή της χώρας και στόχο έχει να εντάξει μέσα από τα ψηφιακά εργαλεία και μαθητές, που ίσως δεν έχουν τις ψηφιακές δυνατότητες άλλων εφήβων λόγω οικονομικής δυσκολίας. Στον όγδοο όροφο του κτιρίου Μουρτζούκου έχει διαμορφωθεί ήδη ο χώρος του στούντιο με την ηλεκτρονική κάμερα, τον πίνακα και την τηλεόραση, όπου ο καθηγητής θα παρουσιάζει το μάθημά του. Οι μαθητές θα μπορούν από τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά και μέσω της smart tv να εισέρχονται στο youtube, πατώντας το ειδικό link του καναλιού και να βλέπουν τον καθηγητή να παραδίδει μάθημα. Αυτό μπορεί να γίνεται ζωντανά, αλλά και μεταχρονολογημένα.

Πάντως σήμερα στις 12 το μεσημέρι ξεκινούν τα πρώτα μαθήματα, που θα αφορούν τους πρόσφυγες, αύριο τα μαθήματα επίσης θα αναφέρονται στους πρόσφυγες και μεθαύριο στους Ρομά μαθητές. Μετά τις διακοπές του Πάσχα θα επιχειρηθεί να είναι καθημερινή η διδασκαλία, ενώ έχει γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος και στους δασκάλους. Τα μαθήματα αυτά έχουν τη μορφή της εκπαιδευτικής τηλεόρασης με τη διαφορά βέβαια πως θα διεξάγεται μέσω του διαδικτύου. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι των δομών φιλοξενίας των προσφύγων, για να ενημερώσουν τα προσφυγόπουλα για τη διεξαγωγή των μαθημάτων, ενώ οι αντίστοιχες ενέργειες έγιναν και προς τους διευθυντές σχολείων, που φοιτούν Ρομά μαθητές. «Ξεκινάμε την πιλοτική προσπάθεια για τη διαδικτυακή διδασκαλία των προσφύγων και των Ρομά μαθητών που εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, γιατί θεωρούμε ότι στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις που ζούμε, όλοι οι μαθητές θα πρέπει να απολαμβάνουν την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Έτσι οργανώσαμε τις υποδομές, σχεδιάσαμε το πλαίσιο και προχωρούμε με τη στήριξη των καθηγητών στην έναρξη των μαθημάτων, όπου θα διδάσκονται τα ελληνικά. Μάλιστα αυτή την προσπάθεια θα επιχειρήσουμε να την κοινοποιήσουμε και στο υπουργείο Παιδείας, ως μια καλή εκπαιδευτική πράξη», τόνισε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.

Σημειώνεται πως από προχθές το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τα σχολεία να το ενημερώσουν για τον αριθμό των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των άλλων ψηφιακών υποδομών που διαθέτουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το