Τοπικά

Βόλος: Μάνα κατηγορείται ότι ασκούσε βία στο 14χρονο παιδί της

Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους απειλείται η 37χρονη μητέρα, που συνελήφθη προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς στο σπίτι της, σε κεντρικό σημείο του Βόλου, κατηγορούμενη για ενδοοικογενειακή βία.
Ειδικότερα, η 37χρονη, που οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ο συνήγορός της ζήτησε και έλαβε προθεσμία, ώστε να συζητηθεί η υπόθεσή της αύριο Παρασκευή, κατηγορείται για απλή σωματική βλάβη και λεκτική βία εις βάρος του 14χρονου γιού της, την επιμέλεια του οποίου έχει.
Την εισήγηση να γίνει αποδεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης της 37χρονης έκανε ο εισαγγελέας, που πρότεινε προθεσμία 48 ωρών, ώστε να συζητηθεί η υπόθεσή της αύριο στη 1 μ.μ., πρόταση που έγινε αποδεκτή από το Δικαστήριο.

Παρών στο Δικαστήριο ήταν και ο 41χρονος πατέρας του 14χρονου, που έχει λάβει διαζύγιο από την 37χρονη και ο οποίος πρότεινε, να αναλάβει προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού. Επίσης ο εισαγγελέας πρότεινε να διατηρηθεί η κράτηση της 37χρονης, πρόταση που έγινε αποδεκτή από το Δικαστήριο.
Η 37χρονη κατηγορείται ότι προκάλεσε εκδορές στο χέρι του 14χρονου γιού της προχθές το απόγευμα, γύρω στις 4.30, οπότε και για πολλοστή φορά σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ τους στο σπίτι τους. Γείτονες φέρεται να άκουσαν φωνές και βρισιές και κάλεσαν την Αστυνομία. Επίσης κατηγορείται ότι έπιασε από τον λαιμό τον 14χρονο και τον πίεζε, απαγορεύοντάς του να βγει από το σπίτι. Από την πλευρά της η 37χρονη φέρεται να υποστηρίζει ότι ο 14χρονος την είχε πιάσει από τον λαιμό και εκείνη για να απελευθερωθεί τον γρατσούνισε.

Η 37χρονη κατηγορείται βάσει του άρθρου 312 του Ποινικού Κώδικα (Νόμος 4619/2019), Σωματική βλάβη αδυνάμων ατόμων, που ορίζει ότι «όποιος προκαλεί σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας σε ανήλικο ή σε πρόσωπο που δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του, εφόσον τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται υπό την επιμέλεια ή την προστασία του δράστη βάσει νόμου, δικαστικής απόφασης ή πραγματικής κατάστασης, συνοικούν με τον δράστη ή έχουν μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας, τιμωρείται: α) για την πράξη του άρθρου 308 παρ. 1 εδάφιο α΄, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους…»
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μητέρα έχει επανειλημμένα απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για επεισόδια με το 14χρονο παιδί της, που αναστατώνουν την γειτονιά και προκαλούν την επέμβαση της Αστυνομίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το