Τοπικά

«Βόλος-Μαγνησία… Όλοι Μαζί Μπορούμε» – Διαδικτυακή ομάδα με 1.000 μέλη κοντά σε όσους έχουν ανάγκη

Τρεις φίλες από τον Βόλο βρίσκονται πίσω από την πρωτοβουλία ίδρυσης της ομάδας «Βόλος-Μαγνησία… Όλοι Μαζί Μπορούμε» που μέσα σε δέκα ημέρες ξεπέρασε τα 1.000 μέλη και αποδεικνύει ότι η ανάγκη για ζήτηση αλλά και η ανάγκη για προσφορά συνεχώς αυξάνεται, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη να συμμετέχουμε σε δράσεις που έχουν μοναδικό σκοπό τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη όπως φαίνεται από τα νέα μέλη που συνεχώς προστίθενται στην ομάδα. «Πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε την ομάδα μετά από μία καλή πράξη που κάναμε για κάποιον συνάνθρωπό μας. Μας γέμισε σαν ανθρώπους και θέλαμε να προσφέρουμε» δήλωσε μία από τις τρεις ιδρύτριες της ομάδας.

Όσο για το όνομά της, το «όλοι μαζί μπορούμε» το πιστεύουν ακράδαντα οι ιδρύτριές της. «Δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες ενός ανθρώπου ή μιας οικογένειας εξ΄ ολοκλήρου αλλά προσπαθούμε να είμαστε το λιθαράκι και να βοηθήσουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε όταν ένας άνθρωπος πεινάει, δεν έχει ρούχα ή κάπου να κοιμηθεί. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, με προσφορές ακόμη και από το εξωτερικό» πρόσθεσε.

Γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη θέλει να προσφέρει σε μια οικογένεια που έχει ανάγκη μία παλέτα με νερά, άλλο μέλος θέλει να στείλει δέματα με πράγματα που δεν χρειάζεται αλλά που είναι απαραίτητα για μία οικογένεια. Είναι λίγες από τις δεκάδες προσφορές που γίνονται καθημερινά από πολίτες που θέλουν να μοιράσουν όσα δεν χρειάζονται.
Ενθαρρυντικό είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των μελών της ομάδας απαρτίζουν άτομα που θέλουν να προσφέρουν. Και είναι ενθαρρυντικό καθώς βοήθεια ζητούν άτομα που έχουν ανάγκη από ουσιαστική βοήθεια.
Από τις 13 Φεβρουαρίου όσοι θέλουν να προσφέρουν ρούχα, υποδήματα ή οτιδήποτε άλλο δεν χρειάζονται, αναρτούν μία φωτογραφία με το είδος και κάποιες πληροφορίες όπως νούμερο ή κατάσταση. Υπάρχουν βέβαια και οι ανώνυμοι χρήστες στην ομάδα που επικοινωνούν με τις διαχειρίστριες για την προσφορά που θέλουν να κάνουν καθώς δεν θέλουν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους. Σε αυτή την περίπτωση τη σχετική ανάρτηση θα κάνουν οι διαχειρίστριες η οποία συνοδεύεται από τη φράση «προσφορά μέλους». Η προσφορά των ειδών γίνεται σε συμπολίτες μας που τα έχουν όντως ανάγκη.

«Θέλουμε να ενωθούν οι άνθρωποι στον Βόλο και στη Μαγνησία και να αλληλοβοηθιούνται» σχολίασαν οι διαχειρίστριες, οι οποίες δεν επιθυμούν την προβολή τους αλλά εστιάζουν στον σκοπό της ομάδας που είναι η προσφορά.

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες η Ομάδα, κατάφερε να βοηθήσει μία συμπολίτισσά μας που χρειαζόταν βοήθεια για μία επέμβαση αλλά και μία νεαρή κοπέλα που ζούσε μόνη της σε εγκαταλελειμμένο σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό. Τη βοηθούσαν οι γείτονες και τα μόνα της έσοδα ήταν το επίδομα 200 ευρώ από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Για να τη συνδράμουν κινητοποιήθηκαν μέλη της ομάδας ενώ επενέβη και η Πρόνοια και γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για να βοηθηθεί η κοπέλα, ενδεχομένως βρίσκοντάς της δουλειά και χώρο για να φιλοξενηθεί.

«Η ομάδα είμαστε εμείς, όλος ο κόσμος. Αυτοί που προσφέρουν και βοηθούν αυτούς που το χρειάζονται. Θέλουμε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για να δει ότι γύρω μας υπάρχουν προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε πόρτες αλλά να τις ανοίγουμε και να προσφέρουμε έστω και το λίγο που έχουμε αλλά δεν το χρειαζόμαστε» τόνισε μία εκ των ιδρυτριών της. Προσφορές γίνονται όμως και από επαγγελματίες της περιοχής μας που θέλουν να δωρίσουν ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης ή φαγητό σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το