Τοπικά

Βόλος: Κρίθηκε ένοχος γιατί ο σκύλος του επιτέθηκε σε 5χρονο αγοράκι

Του ξέφυγε ο σκύλος, την ώρα που προσπαθούσε να τον δέσει με την αλυσίδα του και επιτέθηκε σε έναν 5χρονο, που τυχαία βρισκόταν στο σημείο εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει ελαφριές σωματικές κακώσεις.
Χθες ο 37χρονος σήμερα ιδιοκτήτης του σκύλου κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Σε πρώτο βαθμό το Μονομελές Πλημμελειοδικείο του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2013, όταν ένας πατέρας ενός 5χρονου τότε παιδιού, βρισκόταν με το παιδί του σε πεζοδρόμιο του Βόλου. Μπροστά του σταμάτησε στον δρόμο ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και ο οδηγός του άνοιξε το πορτ μπαγκάζ του οχήματος, προκειμένου να αποβιβάσει έναν σκύλο, γερμανικό ποιμενικό. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου προσπάθησε να τον δέσει με αλυσίδα, ωστόσο το ζώο του ξέφυγε και φέρεται να επιτέθηκε στο αγοράκι και να του προκάλεσε ελαφριές κακώσεις στο χέρι, στην ωμοπλάτη και στο πόδι. Χθες στη Δίκη ο πατέρας του 11χρονου σήμερα παιδιού φέρεται να δήλωσε ότι δεν έχει αξιώσεις από τον 37χρονο και ότι ήταν η κακή στιγμή. Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το