Τοπικά

Βόλος: Κομμωτές και κομμώτριες προσφέρουν υπηρεσίες κατ’ οίκον και διαφημίζουν τη “μαύρη” εργασία τους στο FB

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη της, με επιχειρήσεις και εργαζομένους, εντοπίζοντας προβλήματα που προκύπτουν συνεχώς και απορρέουν από τον θανατηφόρο κορωνοϊό. Παράλληλα ενημερώνει την κοινωνία, τους πολίτες για τις τρέχουσες εξελίξεις ζητώντας συνεργασία και συνέργεια πάνω σε αυτές τις πρωτόγνωρες για τους μικρομεσαίους καταστάσεις.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΟΕΒΕΜ, δυστυχώς αυτή η υγειονομική βόμβα δημιουργεί πολλαπλά και πολύ-επίπεδα προβλήματα, προβλήματα τα οποία δεν είναι επιφανειακά όπως ίσως αρκετοί πιστεύουν, και φυσικά δεν λύνονται με μερικά μέτρα ελάφρυνσης, κάτι που θα αποδειχθεί την επόμενη μέρα. Δυστυχώς, κάποιοι οι οποίοι λειτουργούν ασυνείδητα, εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις, εκμεταλλεύονται τους συνανθρώπους, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή την δική τους και των γύρω τους.

Συγκεκριμένα, κατόπιν επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας Στέλιο Κλητσινάρη, η ΟΕΒΕΜ ενημερώθηκε πως οι «πλανόδιοι με τα βαλιτσάκια» συνεχίζουν να εισέρχονται σε σπίτια απροκάλυπτα και πλέον το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει είναι απροχώρητο και προκλητικό, αφού κάποιοι δεν ντρέπονται να δημοσιεύουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης την «μαύρη» εργασία τους. Οι αναφορές για αυτά τα περιστατικά είναι συνεχείς και φυσικά πικραίνουν και πλήττουν καθολικά τους επαγγελματίες κουρείς κομμωτές που διέκοψαν την λειτουργία των καταστημάτων τους, σεβόμενοι τη δημόσια υγεία.

Ο κλάδος των κουρέων κομμωτών είναι μόνο ένα παράδειγμα, αφού αντίστοιχα προβλήματα βιώνουν κι άλλοι κλάδοι, όπως και τα τεχνικά επαγγέλματα. Ένας απλός πολίτης αντιλαμβάνεται πως αυτό είναι συνέπεια οικονομικών προβλημάτων που βιώνει ο καθένας σήμερα. Υπέρτατο αγαθό όμως είναι η υγεία, η οποία αυτή τη στιγμή μπαίνει πρώτη και πάνω από όλους.

Η ΟΕΒΕΜ απευθύνει έκκληση στους Βολιώτες επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:
Αγαπητοί Συμπολίτες μην ενισχύετε τους πλανόδιους, μην εμπιστεύεστε ανθρώπους που εργάζονται εις βάρος των μικρομεσαίων επαγγελματιών και εις βάρος της υγείας της κοινωνίας. Ενσυνείδητα και με εντολή του Κράτους, πληθώρα επιχειρήσεων διέκοψαν την λειτουργία τους, φέρνοντας το επίπεδο της επιβίωσης τους και των εργαζομένων τους σε σημείο μηδέν αλλά σώζοντας ζωές! Δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία ανόδου της παραοικονομίας με συνέπεια την πτώση του τζίρου των επαγγελματιών!
Οφείλουμε όλοι μας να κατανοήσουμε τι βιώνουμε, να συνειδητοποιήσουμε τις καταστάσεις, να υπακούσουμε στα μέτρα και στις οδηγίες των αρμοδίων. Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι αποδέχονται τις συνθήκες και καταλαβαίνουν πως όλα τα εμπόδια, όλα τα προβλήματα και κάθε τι ενάντια στα θέλω μας και στις ανάγκες μας, την δεδομένη στιγμή, γίνονται για ένα αγαθό που άλλο δεν συγκρίνεται, για την ΥΓΕΙΑ! Είμαστε όλοι άνθρωποι και οφείλουμε να συμβάλλουμε ο καθένας από την μεριά του για την Δημόσια Υγεία!
Οι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες & Έμποροι ζητούν από την κοινωνία στήριξη! Δεν πρέπει να «επιβαρύνουμε» τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την διατήρηση θέσεων εργασίας, πλήττοντας έμμεσα τα συνταξιοδοτικά ταμεία και κυρίως δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας αλλά και την επιβίωση μας την επόμενη ημέρα!
*Υπενθυμίζεται ότι η ΟΕΒΕΜ έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό ειδικού σκοπού για την ενίσχυση των δομών υγείας και ασφάλειας της περιοχής μας στην: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 032304-017-5001-02
IBAN: GR4309101070000323041720026
ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «ΟΕΒΕΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το