Τοπικά

Βόλος:Καθαρισμοί τζακιών στο «φουλ»

Σε φουλ ρυθμούς εργάζονται αυτή την περίοδο τα συνεργεία καθαρισμού τζακιών και οι συντηρητές καυστήρων λόγω της επικείμενης έλευσης του χειμώνα, με τα ραντεβού να κλείνονται μετά από 15-20 μέρες. Οι τιμές για τον καθαρισμό τζακιού – καμινάδας ή για τη συντήρηση του καυστήρα είναι σταθερές τα τελευταία χρόνια. Πάντως η ζήτηση για τον καθαρισμό των τζακιών αυξήθηκε σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που είχαν χρόνια να τα καθαρίσουν και φέτος το έχουν προγραμματίσει.

Η κ. Ελένη Καπετάνου από την εταιρεία Νίκος Νάνος τόνισε πως η κίνηση είναι πολύ αυξημένη αυτή την περίοδο για καθαρισμό τζακιών. «Ενδεικτικά, σήμερα προγραμματίζουμε ραντεβού για τις 30 Οκτωβρίου» σημείωσε, προσθέτοντας πως τη φετινή χρονιά υπήρχε ζήτηση για τον καθαρισμό των τζακιών και εκτός σεζόν.
Η ίδια συμβουλεύει πως εφόσον χρησιμοποιείται το τζάκι, καλό θα είναι να καθαρίζεται μία φορά τον χρόνο και να συντηρείται, ώστε να αποφεύγονται τα απρόοπτα.
«Πολλοί ρωτούν πότε είναι η κατάλληλη εποχή για τον καθαρισμό του τζακιού. Δεν υπάρχει κατάλληλη εποχή. Μπορεί να γίνει το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα εν μέσω λειτουργίας του τζακιού. Κι αυτό γιατί ο επαγγελματικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούμε, «κουμπώνει» στην εστία του τζακιού με ειδικά φίλτρα, τα οποία «ρουφάνε» ό,τι υπάρχει στο τζάκι και την καμινάδα, χωρίς να λερωθεί τίποτα στο σπίτι» εξήγησε η ίδια.
Η ζήτηση για τον καθαρισμό τζακιών και καμινάδων αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο. «Αυτό έχει κυρίως να κάνει περισσότερο με ό,τι ακούει ο κόσμος για τις αυξήσεις των τιμών σε πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και ρεύμα. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις ακούστηκαν οι πρώτες «φωνές» για τις αυξήσεις, ακόμα και αυτοί που είχαν πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσουν τζάκι, τηλεφωνούσαν για να κλείσουν ραντεβού για τον καθαρισμό του».
Όσον αφορά στις τιμές, αυτές παραμένουν σταθερές τα τελευταία χρόνια. Η τιμή για τον καθαρισμό ενός τζακιού αρχίζει από 130 ευρώ και φτάνει έως 190 ευρώ, κάτι που εξαρτάται από το μήκος της καμινάδας.

Σε φουλ ρυθμούς και οι συντηρήσεις καυστήρων
Από την πλευρά του ο συντηρητής καυστήρων κ. Θωμάς Μυλωνάς τόνισε πως «διανύουμε την περίοδο που πολλοί κάνουν τη συντήρηση του καυστήρα φυσικού αερίου ή πετρελαίου ενόψει του χειμώνα. Η κίνηση είναι υψηλή και αφορά συντηρήσεις είτε σε καυστήρες ατομικούς είτε κεντρικούς και κυρίως φυσικού αερίου, μιας και του πετρελαίου έχουν ελαχιστοποιηθεί αρκετά. Τα ραντεβού πλέον κλείνονται για μετά από 15 με 20 μέρες».
Ο ίδιος σημείωσε πως «καλό είναι η συντήρηση του καυστήρα να γίνεται μία φορά τον χρόνο, ώστε να λειτουργεί καλύτερα, αλλά και η απόδοσή του να είναι υψηλή. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται και η εγγύηση του καυστήρα. Δηλαδή με τα απαραίτητα χαρτιά της συντήρησης κάθε χρόνο από πιστοποιημένο συντηρητή» επισήμανε.
Οι τιμές συντήρησης ποικίλλουν. «Στους ατομικούς καυστήρες φυσικού αερίου, η τιμή αρχίζει από 40 ευρώ και φτάνει έως 50 ευρώ, ενώ στους κεντρικούς η τιμή είναι ανάλογη με το μέγεθος του καυστήρα. Κοστίζει από 70 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως 120 ευρώ σε πολυκατοικίες με πολλά διαμερίσματα» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το