Τοπικά

Βόλος:Καταδικάστηκε για τις φθορές στο εκλογικό κέντρο “ΝΙΚΗ”

 

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 35χρονο Βολιώτη, τον οποίο έκρινε ένοχο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, για τις ζημιές στο εκλογικό κέντρο του κόμματος ΝΙΚΗ την Παρασκευή το βράδυ – ξημερώματα Σαββάτου στον Βόλο στην οδό Πολυμέρη.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στο δικαστήριο, ότι επέστρεφε σπίτι του από το Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο πατέρας του καθώς είχε εγχειριστεί κι έφυγε με το ποδήλατο για το σπίτι. Την ώρα που περνούσε από τα γραφεία της ΝΙΚΗΣ επί της οδού Πολυμέρη, ανέφερε ότι άκουσε θόρυβο, από χτυπήματα στην τζαμαρία, είδε ένα άτομο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, έβγαλε τη φωτογραφική μηχανή που είχε μαζί του και τράβηξε μια φωτογραφία.
Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς το σπίτι του και στη συμβολή των οδών Γ. Δήμου με Ορμινίου, τον σταμάτησαν αστυνομικοί για έλεγχο. Ο 35χρονος είχε μία φούτερ δεμένη στη μέση του και μία μάσκα, την οποία όπως είπε τη φορούσε καθώς και η μητέρα του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν την έβγαλε μετά το Νοσοκομείο. Ωστόσο σύμφωνα με τη δικογραφία και την κατάθεση του αστυνομικού, ο 35χρονος φέρεται να του δήλωσε ότι ήταν ο ένας από το τέσσερις που προκάλεσαν φθορές στα γραφεία του κόμματος ΝΙΚΗ. Μάλιστα εξετάζοντας την φωτογραφική του μηχανή, εντοπίστηκε η φωτογραφία που είχε τραβήξει ο 35χρονος και την οποία δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει στην Εισαγγελέα για ποιο λόγο την τράβηξε, ενώ σε ερώτηση γιατί δεν κάλεσε την αστυνομία, ο ίδιος απάντησε ότι δεν είχε το κινητό τηλέφωνο μαζί του και ήθελε να απομακρυνθεί από το σημείο, γιατί δεν επικροτεί τέτοιες ενέργειες και πράξεις.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ανέφερε ότι, δε υπάρχει καμία απόδειξη ότι συμμετείχε στα επεισόδια και κανένας μάρτυρας, ενώ δεν συνιστά στοιχεία η μαύρη φούτερ. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε με τις Αρχές και παρέδωσε τη φωτογραφική του μηχανή, η οποία είναι της οικογένειας. Μάλιστα ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της συνεργασίας με τις Αρχές, τα οποία και απορρίφθηκαν.
Επίσης, ερωτήθηκε σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει απαντώντας στον ευρύτερο αριστερό κι αν συμφωνεί με τις θέσεις του κόμματος ΝΙΚΗ, ενώ στα δικαστήρια, υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη και μέσα στην αίθουσα υπήρχαν φίλοι του προς υποστήριξή του. Να σημειωθεί ότι διατάχθηκε η φωτογραφική μηχανή που κατασχέθηκε από την κατοχή του να του επιστραφεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το