Τοπικά

Βόλος: Ηλικιωμένη “έφυγε” από τη ζωή πριν δει να τιμωρούνται οι γυναίκες που την έκλεψαν

Είχαν κλέψει σπίτια και μεταξύ αυτών και μιας ηλικιωμένης στο Βόλο, αρπάζοντας κοσμήματα και χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τις έκρινε ένοχες σε δεύτερο βαθμό για κλοπή και απόπειρα κλοπής από κοινού. Πρόκειται για τρεις γυναίκες από την Αθήνα, 61, 59 και 58 χρόνων αντίστοιχα, στις οποίες επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 18 μηνών στην καθεμία, για τις δύο η ποινή είναι μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, ενώ για την τρίτη δόθηκε τριετή αναστολή. Σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 27 Ιανουαρίου 2018, σε ποινές φυλάκισης 40 μηνών η καθεμία. Ωστόσο το δικαστήριο αναγνώρισε στις τρεις κατηγορούμενες το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, καθώς φέρεται να είχαν επιστρέψει μέρος των κλεμμένων κοσμημάτων στην ηλικιωμένη, ενώ φέρονται να της είχαν δώσει και χρήματα.

Τις κλοπές φέρονται να είχαν διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 22 μέχρι 25 Ιανουαρίου 2018 στο Βόλο, ενώ στο μεταξύ και πριν την συζήτηση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, η ηλικιωμένη παθούσα είχε αποβιώσει.

Οι τρεις γυναίκες εισέρχονταν στα σπίτια, με πρόφαση την πώληση εικόνων. Είχαν νοικιάσει σπίτι στο Βόλο, για μια εβδομάδα, συστηματικά, με το πρόσχημα της πώλησης εικόνων και άλλων μικροαντικειμένων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, έκλεβαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν σε σπίτια ηλικιωμένων, που έμπαιναν.

Οι τρεις γυναίκες είχαν καταδικαστεί αρχικά σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή, μετατροπή και δικαίωμα έφεσης και είχαν οδηγηθεί στην φυλακή.

Οι δικηγόροι τους είχαν καταθέσει στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, για να αποφυλακιστούν, μέχρι να γίνει η δίκη τους. Το Δικαστήριο είχε απορρίψει την έφεση και οι κατηγορούμενες είχαν επανέλθει στην αίτηση, αφού συμπλήρωσαν κράτηση ενός μήνα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το