Άρθρα

Βόλος: Η πόλη της ανοσμίας.. η πόλη της ανομίας, μια σταυρωμένη πόλη

Του Απόστολου Παντσά

Τελειωμό δεν έχει το σήριαλ…κρατάει χρόνια πια αυτή η κολόνια…αν και κολόνια δεν θα την έλεγες..οι υπεύθυνοι ( χτεσινοί και σημερινοί…δηλαδή οι ίδιοι )..σφυρίζουν αδιάφορα…διερωτώνται, αναρωτιούνται , εξανίστανται, ψάχνουν, ψάχνονται , καταγγέλλουν , διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους, σκίζουν τα πτυχία τους, αλλά αποτέλεσμα κανένα. Μυστήριο…όλα είναι ένα μυστήριο , δυσώδες μέν , άλυτο δε.
Ο κύκλος επιμένει να μην τετραγωνίζεται.Ο ρυπαντής παραμένει άγνωστος, άφαντος , ένας πονηρός, αόρατος βρώμικος φαντομάς.
Το θέμα γίνεται μεταφυσικό και γελοίο ταυτόχρονα !!
Οι “πρόθυμοι” οπαδοί της “εξέλιξης” , προφανώς ανοσμικοί , ιδιοτελείς και υποευαισθητοι κρύβονται ολοένα και περισσότερο πίσω από το επιχείρημα ” η καύση σκουπιδιών στην Ευρώπη γίνεται από εργοστάσια που είναι στην καρδιά της πόλης” ΟΚ….επόμενο ερώτημα… Υπάρχει πόλη που να μυρίζει σαν χαβούζα ανοιγμένη?
ΟΧΙ , ας μην ψάχνουν , δεν υπάρχει..
Ο Βόλος γίνεται σιγά- σιγά η παγκόσμια πρωτεύουσα της βρόμας. Φυσικοί ,ηθικοί αυτουργοί και σπόνσορες σε αυτή την πρωτιά πρωτίστως και βεβαίως το Κράτος που νομοθετεί, οι τοπικοί βουλευτές βεβαίως βεβαίως που έχουν πιει το αμίλητο νερό. Ακολουθεί η Περιφέρεια που προφανώς έχει την αποκλειστική ευθύνη αναζήτησης και ανεύρεσης των υπεύθυνων, του ελέγχου και της αποτροπής.
Βεβαίως και ο Δήμος ο οποίος άβουλος και μοιραίος σφυρίζει αδιάφορα.Έχει περιπέσει στην νιρβάνα του 58% , γραμμένους μας έχει εμας , τα παιδια μας και τα πάντα μας αφού μάλλον το όλο θέμα θεωρεί μια νίκη του απέναντι στους “γραφικούς” δηλαδή όλους εμάς που έχουμε ενστάσεις.Πέραν του ότι όλο και κάποια δουλίτσα θα προκύψει στο μέλλον , ποιός ξέρει .

Αγαπητή Περιφέρεια 
το να πετάει κάνεις το μπαλάκι στον Εισαγγελέα είναι μάλλον αυταπόδεικτη ενοχή , φλυαρία της κακιάς ώρας και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε …
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ειτε βρωμάει η πόλη είτε όχι μόλις πλησιάζεις την Αγετ η μυρουδιά γίνεται έντονη μόλις απομακρύνεσαι αυτή μειώνεται.
Τι χρείαν άλλων αποδείξεων έχετε ? βάλτε τα καλά σας, πάρτε τους υπαλλήλους σας, τα μηχανήματα σας και πουκαρετε μια κυριακή , μια σχόλη!! Ποιους Πουαρώ-άλλοθι αναζητάτε στην γραφειοκρατία των Δικαστικών αιθουσών, από ποιους ζητάτε να σας βγάλουν το φίδι από την τρύπα; εσείς ψηφιστήκατε ακριβώς γι αυτά και άλλα ανάλογα φίδια ,,,η μήπως όχι;
Γιατί τάχα θα πρέπει να νίπτεται τόσο προκλητικά τα χείρας σας…
ΦΤΑΝΕΙ ..ΦΤΑΝΕΙ ..την πόλη την έχετε ήδη σταυρώσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το