Τοπικά

Βόλος: Γεμίζουν τις δεξαμενές με πετρέλαιο θέρμανσης λόγω μειωμένης τιμής

Την κατιούσα έχουν πάρει οι τιμές των υγρών καυσίμων λόγω της τεράστιας πτώσης στη διεθνή τιμή του αργού πετρελαίου. Η κατανάλωση όμως παραμένει σχεδόν μηδαμινή στον Βόλο, με τη μείωση στα πρατήρια του Νομού να έχει αγγίξει το 80%. Μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης κινείται και οι παραγγελίες είναι αυξημένες, η διάθεση του οποίου λήγει στις 27 Απριλίου, με την τιμή του να κυμαίνεται στο 0,85 ευρώ το λίτρο.

«Εμείς συστήνουμε όποιος έχει τη δυνατότητα και μπορεί να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης, ας το κάνει» τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου, για να συμπληρώσει πως γενικότερα τα καύσιμα έπεσαν σε τιμή γύρω στα 30 λεπτά σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης μεσοσταθμικά είναι περίπου στα 85 λεπτά, «κάτι που έχουμε να το δούμε πάρα πολλά χρόνια».

Σύμφωνα με την ίδια, «όποιος έχει τη δυνατότητα και μπορεί, να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο διατίθεται έως τις 27 Απριλίου, γιατί του χρόνου δεν ξέρουμε ποια θα είναι τα δεδομένα και ποια τιμή θα έχει».

Για ένα νοικοκυριό το κέρδος στην αγορά 1.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης είναι 250 ευρώ, αφού σήμερα η τιμή του κυμαίνεται στα 0,85 ευρώ, όταν η τιμή διάθεσής του είχε αρχίσει τον περασμένο Οκτώβριο στο 1,10 ευρώ.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σήμερα στη Μαγνησία είναι στο 1,30 ευρώ, του πετρελαίου κίνησης στο 1,10 € και 0,77 € το υγραέριο.

Η κ. Βάσω Κοντοχρήστου σημείωσε πως και η τιμή του υγραερίου επηρεάζεται σε δεύτερο χρόνο από τη μείωση της τιμής του μαύρου χρυσού, όπως και του φυσικού αερίου, η μείωση στην τιμή του οποίου θα έρθει στο επόμενο εξάμηνο, διότι τα συμβόλαια είναι 6μηνιαία.

Όσον αφορά στις παραγγελίες του πετρελαίου θέρμανσης, αυτές είναι αυξημένες, ενώ πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν αποθηκεύοντας και γεμίζοντας τις δεξαμενές για την επόμενη χρονιά. «Ευτυχώς που έχουμε μία κίνηση στα πρατήρια με το πετρέλαιο θέρμανσης, διότι κατά τα άλλα τα πρατήρια έχουν μηδενική δουλειά» επισήμανε για να προσθέσει: «Ένα μέσο νοικοκυριό έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης 1.000-1.500 λίτρων, οπότε μπορεί, βάζοντας πετρέλαιο θέρμανσης, να βγάλει όλον τον επόμενο χειμώνα. Αυτή τη στιγμή αρκετοί γεμίζουν τις δεξαμενές τους, βάζοντας 500-1.000 λίτρα».

Όσον αφορά αν υπάρχει περίπτωση παράτασης της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, η ίδια σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για κάτι τέτοιο, αλλά σε περίπτωση που συνεχιστεί η ζήτηση, ίσως και να παραταθεί. Εξάλλου, όπως είπε, έχει ξανασυμβεί τα παλιότερα χρόνια.

«Κάποιοι περιμένουν να πληρωθούν τέλος του μήνα για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ θα βοηθήσει στην προμήθειά του και η πληρωμή των συντάξεων που άρχισε από χθες» ανέφερε.

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου σημείωσε πως η μείωση της τιμής στα καύσιμα βοηθά τον πρωτογενή τομέα, τον μεταφορικό κλάδο κ.λπ. «Μέσα από αυτή τη λαίλαπα βγαίνει και κάτι καλό όσον αφορά στη μείωση του κόστους κάποιων επιχειρήσεων» επισήμανε για να προσθέσει ότι «αν κρατήσει αυτή η κατάσταση, θα το δούμε και εμείς οι καταναλωτές στην τσέπη μας, διότι μειώνεται το μεταφορικό κόστος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το