Τοπικά

Βόλος: Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές κι απόπειρες – Συνελήφθη νεαρός – Εμπλέκεται και νεαρή

Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έξι περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, εκ των οποίων τριών τετελεσμένες και τρεις σε απόπειρα, καθώς και μία περίπτωση κλοπής τροχοφόρου, που διαπράχθηκαν στην πόλη του Βόλου.

Συνελήφθη, χθες στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 19χονος άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.

Επιπλέον, στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται ως κατηγορούμενη μια 19χρονη γυναίκα, συνεργός του δράστη σε τέσσερις εκ των προαναφερόμενων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, ο δράστης διέρρηξε την κεντρική θύρα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ) ιδιοκτησίας 41χρονου  και αφαίρεσε από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των -30- ευρώ, καθώς και ένα χαρτονόμισμα άλλης Χώρας.

Στη συνέχεια, ο δράστης αποχώρησε, ωστόσο έγινε αντιληπτός και έπειτα από άμεσες αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου διαπιστώθηκε ότι, ο συλληφθείς, από κοινού σε ορισμένες περιπτώσεις με την 19χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από 26-11-2022 έως 2-12-2022 στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, διέπραξαν τις κάτωθι αξιόποινες πράξεις:
την 26-11-2022, κλοπή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ζαχαροπλαστείο) ιδιοκτησίας 56χρονης αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ,
την 2-12-2022, -3- απόπειρες κλοπής σε καταστήματα και συγκεκριμένα σε κάβα ποτών ιδιοκτησίας 51χρονου, σε κατάστημα εμπορίας λευκών ειδών ιδιοκτησίας 51χρονου και σε κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων ιδιοκτησίας 42χρονου, ενώ
την 2-12-2022, ο δράστης αφαίρεσε από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο)ιδιοκτησίας 35χρονου, το χρηματικό ποσό των -80- ευρώ.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τα αφαιρεθέντα στην χθεσινή (9-12-2022) περίπτωση κλοπής, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο,
διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και
δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, η οποία αφαιρέθηκε την 28/29-11-2022 από σημείο της πόλης και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο της.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το