Τοπικά

Βόλος: Εξαφανίζονται τα περίπτερα στα χρόνια της κρίσης “Θ”

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΠΑΣ
Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας κ. Βασίλης Τόπας

Σε αφανισμό οδηγούνται τα περίπτερα στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, καθώς από το 2009 οι περιπτερούχοι της Μαγνησίας που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, ανήλθαν στους 85, ενώ και οι άλλοι 80 που έχουν απομείνει, μετά βίας συντηρούνται.
Οι περιπτερούχοι στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησαν από το Δήμο Βόλου τη μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων των περιπτέρων έως και 25% για το 2016. Βέβαια τα τέλη έχουν ήδη καθοριστεί και αποφασιστεί και δεν είναι βέβαιο, κατά πόσο μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημά τους, αν και ο αντιδήμαρχος κ. Πέγιος ανέφερε ότι θα αναζητηθούν κάποιοι τρόποι.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας κ. Βασίλης Τόπας τόνισε στη χθεσινή συνεδρίαση πως «από το 2009 περίπου 85 περίπτερα έβαλαν λουκέτο στη Μαγνησία και 130 αυτοαπασχολούμενοι έχασαν τη δουλειά τους. Ο κλάδος μας εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα περνά μια δύσκολη οικονομική περίοδο σε ό,τι έχει σχέση με τη βιωσιμότητά του. Τα έξοδα αυξάνονται και τα έσοδα μειώνονται, καθώς έπεσε το ποσοστό κέρδους στα τσιγάρα και τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας σε 2%-3%, που ήταν και τα είδη τα οποία έφεραν τα περισσότερα έσοδα. Παράλληλα και η κατανάλωση έχει μειωθεί πάρα πολύ. Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Ο κλάδος μας λειτουργεί 365 ημέρες επί 18 έως 24 ώρες ημερησίως και φυσικά επιτελεί λειτούργημα ως γωνία μικρομάγαζου προσφέροντας πάρα πολλές υπηρεσίες».

Αίτημα από την εστίαση
Οι ιδιοκτήτες μπαρ, καφέ, και καταστημάτων εστίασης ζητούν μείωση των δημοτικών τελών μέχρι και 30%.
Σύμφωνα με το έγγραφο που προσκόμισε στο Δήμο, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφέ -Μπαρ Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, επισημαίνει πως «αιτούμαστε τη μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων κατά 30%. Το αίτημά μας είναι δίκαιο και είναι αποτέλεσμα της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουμε καθημερινά. Είναι πλέον αδύνατον τα καταστήματα εστίασης του Βόλου να ανταποκριθούν στην καταβολή του υπέρμετρου τέλους σε σχέση με τα έσοδα των επιχειρήσεων. Νομιμοποιούμαστε, λοιπόν, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου εστίασης Μαγνησίας ειλικρινά να αιτηθούμε την εν λόγω μείωση για να επιβιώσουμε σε ένα κλίμα δυσοίωνο, υπερχρέωσης και καθημερινών λουκέτων. Θα θέλαμε επίσης να σας επισημάνουμε ότι το ίδιο αίτημα έχει αποσταλεί και στον ΟΛΒ. Πιστεύουμε λοιπόν στην κατανόηση και ανταπόκριση του αιτήματός μας, έτσι ώστε όλοι να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του ΟΛΒ αλλά και της Δημοτικής Αρχής και όχι αντίπαλοι, προς όφελος μόνο των πολιτών και της πόλης μας».
ως ισχύει στο εξωτερικό που είναι ενταγμένο στην Πυροσβεστική».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το