Τοπικά

Βόλος: Επί ποδός υδραυλικοί και συντηρητές καυστήρων λόγω χιονιά 

Στις επάλξεις από το περασμένο Σάββατο, ακόμα και τη μέρα που χιόνισε, βρίσκονται υδραυλικοί και τεχνίτες-συντηρητές καυστήρων λόγω του χιονιά, χωρίς να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στις υδραυλικές εγκαταστάσεις και τους καυστήρες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Από ό,τι φαίνεται οι Βολιώτες ενημερώθηκαν είτε με μηνύματα είτε ακόμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από επαγγελματίες πώς να αντιμετωπίσουν τον χιονιά για να μην προκληθούν ζημιές στα σπίτια τους ή να μείνουν από θέρμανση λόγω παγωμένων σωληνώσεων.

Ο κ. Δημήτρης Κατσέλος, υδραυλικός, τόνισε ότι «δεν είχαμε περιπτώσεις για να επέμβουμε για παγωμένες σωληνώσεις σε σπίτια και σε όσα χρειάστηκε, τους εξυπηρετήσαμε γρήγορα, αλλά ήταν πάρα πολλές λίγες περιπτώσεις. Οι Βολιώτες ενημερώθηκαν για το πώς πρέπει να προστατεύσουν τα σπίτια τους από ενδεχόμενες ζημιές που μπορεί να προκύψουν λόγω του παγετού, ακόμη και από μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα, αλλά και από επαγγελματίες μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύων».

Ο ίδιος επισήμανε πως οι Βολιώτες ήταν ενήμεροι και από τα συνεργεία υδραυλικών και των συντηρητών καυστήρων, ιδίως για τα ατομικά λεβητάκια φυσικού αερίου, πώς να τα δουλέψουν στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες και έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή για να αποφύγουν ενδεχόμενες ζημιές.
Από την πλευρά του ο κ. Θωμάς Μυλωνάς, τεχνίτης και συντηρητής καυστήρων, σημείωσε ότι η κίνηση παρά τον χιονιά και τις χαμηλές θερμοκρασίες κινήθηκε σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλεται στην ενημέρωση που είχαν οι Βολιώτες.

«Δεν είχαμε σπασίματα σε σωληνώσεις, ιδίως σε αυτές που είναι εκτεθειμένες, λόγω του χιονιά και από ό,τι φαίνεται οι Βολιώτες ήταν ενημερωμένοι για το πώς πρέπει να προστατεύσουν την περιουσία τους. Ίσως λειτούργησε και η προηγούμενη εμπειρία πριν περίπου 5 χρόνια» ανέφερε ο ίδιος, για να καταλήξει λέγοντας πως καλό θα ήταν για να αποφύγουν ζημιές στα ατομικά λεβητάκια φυσικού αερίου να μην κλείνουν τη θέρμανση και να τη λειτουργούν μέρα-νύχτα αυτό το 10ήμερο με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Συμβουλές-προληπτικά μέτρα
Προληπτικά μέτρα για την προστασία των σωληνώσεων του ακινήτου από ενδεχόμενο παγετό:
-Παρατηρήστε προσεκτικά πού βρίσκονται η κεντρική και οι περιφερειακές βάνες απομόνωσης (διακόπτες) του ακινήτου σας. Βεβαιωθείτε επίσης ποιος ακριβώς είναι ο δικός σας υδρομετρητής επί του πεζοδρομίου. Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι όλοι οι διακόπτες του υδροδοτικού κυκλώματος ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.
-Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (σωλήνες ηλιακού θερμοσίφωνα, επιφανειακό σύστημα σωληνώσεων αυτόματου ποτίσματος, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να φροντίσετε ώστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
-Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του ακινήτου σας, ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
-Σε περίπτωση που έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα, φροντίστε κατά τη διάρκεια του παγετού (ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες) να κλείσετε την παροχή νερού προς τον θερμοσίφωνα και να αδειάσετε το νερό από το σύστημα. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να αφήσετε ελάχιστα ανοικτή μια βρύση στο κύκλωμα ζεστού νερού (να στάζει).
-Φροντίστε να ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό από την κατασκευάστρια εταιρεία ή από τον ειδικό που τοποθέτησε τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα (περίπτωση κλειστού κυκλώματος). Αν όχι, φροντίστε να προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και τοποθετήστε το.
-Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μικρές διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια των μπάνιων. Αν υπάρχουν, φροντίστε να τις επιδιορθώσετε άμεσα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το