Τοπικά

Βόλος: Επεισόδιο σε βάρος δημοτικής αστυνομικού από οδηγό Ι.Χ. που στάθμευσε σε θέση ΑμεΑ

Επεισόδιο σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο του Βόλου, στο οποίο ενεπλάκη οδηγός ο οποίος είχε σταθμεύσει παρανόμως το αυτοκίνητό του σε θέση που ήταν χαρακτηρισμένη για ΑμεΑ. Ο οδηγός φέρεται να έσπρωξε το χέρι μίας δημοτικής αστυνομικού που βρέθηκε στο σημείο μετά από καταγγελία πολίτη.
Το περιστατικό σημειώθηκε σε δρόμο κοντά στην πλατεία Ελευθερίας, όταν πολίτης με αναπηρία προσπάθησε να σταθμεύσει σε θέση ΑμεΑ, αλλά δεν μπορούσε, καθώς η θέση είχε καταληφθεί κατά το ήμισυ από Ι.Χ. Στο σημείο κλήθηκε η Δημοτική Αστυνομία και στην περιοχή μετέβησαν δύο δημοτικοί αστυνομικοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα.
Οι δύο δημοτικοί αστυνομικοί σφύριζαν, προκειμένου να το μετακινήσει ο οδηγός του. Όταν η δημοτική αστυνομικός πήγε να του αφαιρέσει τις πινακίδες από το αυτοκίνητο ο οδηγός εμφανίστηκε και είπε στους δημοτικούς αστυνομικούς ότι μετέφερε συγγενικό του πρόσωπο σε κλινική. Οι δημοτικοί αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι έχει γίνει καταγγελία για τη στάθμευση σε θέση ΑμεΑ και τον ενημέρωσαν επίσης ότι θα του αφαιρέσουν τις πινακίδες. Τότε ο οδηγός του οχήματος φέρεται να έσπρωξε το χέρι της δημοτικής αστυνομικού και αυτή του είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία.

Στο σημείο όντως μετέβησαν αστυνομικοί που κατέγραψαν το γεγονός, ενώ στον οδηγό βεβαιώθηκε παράβαση και του αφαιρέθηκε η μία πινακίδα από το αυτοκίνητό του.
Σε δήλωσή της στη «Θ» η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων – Εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου Νατάσα Μορφογιάννη ανέφερε ότι δυστυχώς ανάλογα περιστατικά, όπως αυτό που σημειώθηκε χθες κοντά στην πλατεία Ελευθερίας, έχουν ξανασυμβεί κατά δημοτικών αστυνομικών. Όπως τόνισε «εμείς ως Δημοτική Αστυνομία θα συνεχίζουμε να διασφαλίζουμε το δικαίωμα σε κάθε πολίτη για ελεύθερη πρόσβαση σε πεζοδρόμους χωρίς σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια, σε δρόμους χωρίς να υπάρχουν διπλοπαρκαρισμένα Ι.Χ.. Δεν θέλουμε να παίζουμε τον ρόλο του κακού. Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε και να τηρούμε τους νόμους. Έτσι οφείλουμε να σεβόμαστε και τις θέσεις ΑμεΑ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» Πέτρος Μπέλλος επισήμανε ότι συμφωνεί με τη στάση της Δημοτικής Αστυνομίας που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της. «Πρέπει να κάνει αυτό που είναι το σωστό. Δικαιολογημένα, όταν κάποιος παρανομεί, πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες. Αν καταλαμβάνει κάποιος μία θέση ΑμεΑ προκαλεί μεγάλο πρόβλημα. Ένα άτομο που αντιμετωπίζει κάποιο κινητικό πρόβλημα δεν μπορεί να κάνει κύκλους γύρω από το σπίτι του για να βρει κάπου να σταθμεύσει» ανέφερε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το