Τοπικά

Βόλος: Ενστάσεις για το σερβίρισμα στην παραλία και τα ομπρελοκαθίσματα

Ενστάσεις εκφράζουν ιδιοκτήτες παραλιακών κέντρων εστίασης και διασκέδασης, που εκμεταλλεύονται και ομπρελοκαθίσματα για λουόμενους, για τα μέτρα που περιλαμβάνει η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Εσωτερικών, αναφορικά με την προστασία από τον κορωνοϊό.
Ιδιοκτήτες επισημαίνουν ότι ορισμένα μέτρα είναι αντικρουόμενα, όπως π.χ. ενώ επιτρέπεται το σερβίρισμα της μπύρας σε μπουκάλι, απαγορεύεται η μπύρα σε ποτήρι βαρελίσια…
Όπως σημειώνει εκμεταλλευτής παραλιακού μπαρ-καφετέριας στην Άφησσο, «όσοι ανοίγουν, είναι γενναίοι…» Μάλιστα προσθέτει ότι τα περισσότερα καταστήματα αναμένεται να τοποθετήσουν ομπρελοκαθίσματα για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, οπότε και αναμένεται η πρώτη μαζική έξοδος των Ελλήνων μετά το τρίμηνο της καραντίνας για τον κορωνοϊό.

Με βάση την κοινή υπουργική απόφαση, ορίζεται ως ανώτατος αριθμός λουόμενων σε 1.000 τ.μ. παραλίας τα 40 άτομα, ενώ ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζονται τα 4 μέτρα, διασφαλίζοντας παράλληλα ως προς τις ανοικτές ομπρέλες κατ’ ελάχιστη απόσταση 1 μέτρο μεταξύ των περιμέτρων των σκιάστρων τους. «Μπερδεμένα τα πράγματα. Με δέκα ομπρέλες γεμίσαμε, ενώ, αν δεν τοποθετήσουμε ομπρέλες θα είναι χειρότερα», σημειώνει ο εκμεταλλευτής. Οι εκμεταλλευτές παραλιακών μπαρ και καφετεριών έχουν πολλές απορίες και για το σερβίρισμα στην παραλία, καθώς, ενώ επιτρέπεται η παροχή προϊόντων σε πακέτο και delivery στο σημείο της ξαπλώστρας, τα προϊόντα πρέπει να πωλούνται μόνο συσκευασμένα. Παράλληλα απαγορεύεται η χρήση του μπαρ για την παραμονή των πελατών. «Το σάντουιτς, το τοστ, που θα ψηθεί, πώς θα σερβιριστεί συσκευασμένο στην παραλία; Η σαλάτα που θα παρασκευαστεί στο μπαρ, πώς θα σερβιριστεί; Επίσης επιτρέπεται η παρασκευή μόνο ροφημάτων όπως καφέ, χυμό κ.αλ. Με την βαρελίσια μπύρα τι θα γίνει;», αναρωτιέται ο εκμεταλλευτής από την Άφησσο.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, απαγορεύεται η αναμετάδοση μουσικής και η διοργάνωση εκδηλώσεων. «Αυτό προφανώς γίνεται, για να μην διοργανώνονται πάρτι στην παραλία», προσθέτει.

Στην παραλία ορίζεται μέγιστος αριθμός 2 ξαπλωστρών ανά ομπρέλα, με εξαίρεση την περίπτωση οικογενειών με ανήλικα τέκνα. Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ξαπλωστρών που βρίσκονται κάτω από διαφορετικές ομπρέλες, ορίζεται το 1,5 μέτρο. Δεν επιτρέπονται τα ομαδικά αθλήματα, που προϋποθέτουν σωματική επαφή.
Επίσης συστήνεται η χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους. Στις επιχειρήσεις που δεν θα τηρούν τους όρους της κοινής υπουργικής απόφασης, επιβάλλεται ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο από 5.000 έως 25.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 20 ημέρες.
«Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και, όποιος παραβιάσει τους κανόνες και του επιβληθούν, τότε πάει, έχασε την καλοκαιρινή περίοδο», καταλήγει ο εκμεταλλευτής του παραλιακού μπαρ στην Άφησσο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το