Τοπικά

Βόλος: Ελλείψεις σε φάρμακα και λόγω παγετού – Απουσιάζουν από τα ράφια 100 σκευάσματα

Τουλάχιστον 100 σκευάσματα απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων, αριθμός που αυξομειώνεται καθημερινά, λόγω και της κακοκαιρίας που δυσχέρανε την προμήθεια των φαρμακαποθηκών. Το αποτέλεσμα είναι οι φαρμακοποιοί να δανείζονται ο ένας από τον άλλο τα φάρμακα για να εξυπηρετηθούν οι πελάτες.
Άλλωστε βρισκόμαστε σε μια περίοδο που παρατηρείται αύξηση νοσηρότητας με τους ασθενείς να μεταβαίνουν στα φαρμακεία για να λάβουν την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης τόνισε πως το φαινόμενο των ελλείψεων σκευασμάτων είναι όχι μόνο τοπικό αλλά και πανελλαδικά.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι ημέρες αργίας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και η κακοκαιρία που ακολούθησε και συνεχίζεται δυσχέραναν την προμήθεια των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων από τις εταιρείες με τα αναγκαία φάρμακα. Αποτέλεσμα ήταν να εξαντληθούν τα αποθέματα που υπήρχαν και οι φαρμακοποιοί να… δανείζονται φάρμακα ο ένας από τον άλλον ώστε να μην αφήσουν ακάλυπτους τους ασθενείς.
Φάρμακα για την καρδιά, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, την πνευμονοπάθεια, το αναπνευστικό, αλλά και παιδικά εμβόλια είναι μόνο μερικές από τις σοβαρές ελλείψεις που καταγράφονται στα φαρμακεία της πόλης, οξύνοντας το ήδη υπάρχον πρόβλημα που είναι έτσι κι αλλιώς εκρηκτικό τα τελευταία χρόνια. Σχεδόν σε καθημερινή βάση απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων τουλάχιστον 100 σκευάσματα, αριθμός που αυξομειώνεται κατά διαστήματα.
Το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων είναι καθημερινό. Ωστόσο λόγω των αργιών των εορτών και εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν με τις έντονες χιονοπτώσεις, τον παγετό και τους αποκλεισμούς, έγινε πιο έντονο. Αυτό σημαίνει ότι διεκόπη η τροφοδοσία των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων με αποτέλεσμα τα όποια αποθέματα υπήρχαν να εξαντληθούν».
Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τριών προέδρων του φαρμακευτικού, ιατρικού και οδοντιατρικού συλλόγου Μαγνησίας, προκειμένου να αποφασιστεί η διοργάνωση κοινής εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια σε μια προσπάθεια συστράτευσης των υγειονομικών συλλόγων η οποία ξεκίνησε από την περίοδο των μεγάλων κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το