Τοπικά

Βόλος: Έκλεψε και αποσυναρμολόγησε αυτοκίνητο για να …κάνει καινούργιο το δικό του

Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 36 και 64 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της πλαστογραφίας, σχηματίσθηκε σήμερα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Όπως εξακριβώθηκε, στις 30 Ιουνίου ο 36χρονος, στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, αφαίρεσε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 74χρονου, προκειμένου να τοποθετήσει όλα τα μηχανικά μέρη του σε ακινητοποιημένο και μη λειτουργικό Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο όμοιου τύπου, ιδιοκτησίας του.
Στη συνέχεια, αφού τοποθέτησε στο κλεμμένο όχημα τις πινακίδες κυκλοφορίας του δικού του οχήματος, μετέφερε και τα δύο οχήματα σε συνεργείο – φανοποιείο, ιδιοκτησίας του 64χρονου, σε περιοχή του Βόλου.
Εκεί, ενεργώντας κατ΄ εντολή του 36χρονου, ο ιδιοκτήτης του συνεργείου παραποίησε και αλλοίωσε τους εργοστασιακούς αριθμούς πλαισίου και κινητήρα του κλεμμένου οχήματος και το αποσυναρμολόγησε πλήρως, προκειμένου στη συνέχεια να τοποθετήσει όλα τα μέρη του στον μεταλλικό σκελετό (σασί) του φορτηγού αυτοκινήτου του 36χρονου, καθιστώντας το με αυτό τον τρόπο λειτουργικό.
Το κλεμμένο όχημα που εντοπίστηκε αποσυναρμολογημένο στο συνεργείο του 64χρονου, χωρίς να φέρει τις πινακίδες κυκλοφορίας του, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο βρέθηκε άλλο ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που, όπως εξακριβώθηκε, είχε κλαπεί από την περιοχή της Πιερίας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μάνδρα – Ξεσπάει ο γιος του Χρήστου Γιαλιά: Γιατί να το περνάω αυτό το μαρτύριο δεύτερη φορά;

Συντετριμμένος είναι ο γιος του Χρήστου Γιαλιά και αντιδήμαρχος Μάνδρας, Γιώργος Γιαλιάς που είχε την…

10 Φεβρουαρίου 2024

Τι θα γίνει με τα άλογα του Ιπποδρόμου; SOS από φιλοζωικές οργανώσεις

Το τέλος εποχής για τις ελληνικές ιπποδρομίες έχει «στείλει» τα 172 άλογα που φιλοξενούνται στις…

10 Φεβρουαρίου 2024

Στη Βουλή από τον Αλ.Μεϊκόπουλο οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των ελαιοκαλλιεργητών

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχετικά με τις τεράστιες…

10 Φεβρουαρίου 2024

Πράσινη Αριστερά Μαγνησίας “Οι κεραίες επέστρεψαν”

Η Πράσινη Αριστερά Μαγνησίας, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Καιρό είχε να εμφανιστεί το πρόβλημα με…

10 Φεβρουαρίου 2024

Στέφανος Κασσελάκης από Λάρισα: Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να κατέβω στην πολιτική σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Στον χαιρετισμό του στο Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας του κόμματος, στη Λάρισα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ…

10 Φεβρουαρίου 2024

Κατσικάκι γεννήθηκε με τρία πόδια σε κτηνοτροφική μονάδα

Ένα κατσικάκι γεννήθηκε με τρία πόδια σε κτηνοτροφική μονάδα των Σερρών. Το συγκεκριμένο γεγονός αυτό…

10 Φεβρουαρίου 2024