Τοπικά

Βόλος:Εκατοντάδες μαθητές στα εργαστήρια της ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ – Γνωριμία με ειδικότητες και επαγγελματικές προοπτικές

 

Εκατοντάδες ήταν οι μαθητές Γυμνασίων που επισκέφθηκαν χθες τα εργαστήρια της ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ, επί της λεωφόρου Αθηνών, για να γνωρίσουν από κοντά τις ειδικότητες, αλλά και τις επαγγελματικές προοπτικές για τους αποφοίτους στο πλαίσιο εκδήλωσης Open Day η οποία σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και έγινε για πρώτη φορά στο σχολείο.
Στις εγκαταστάσεις της ΕΠΑΣ είχαν δημιουργηθεί οι χώροι με τα εργαστήρια και οι μαθητές περνούσαν από τα σημεία και περιηγούνταν στις ειδικότητες από τους καθηγητές και τους εκπαιδευόμενους. Συνολικά επτά εργαστήρια, όπως τεχνιτών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και ανελκυστήρων, μηχανικών αυτοκινήτων, αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής, αισθητικής, κομμωτικής, δέχτηκαν τους μαθητές σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Στην όλη εκδήλωση συμμετείχε και το ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.


Ο διευθυντής της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος τόνισε πως «το σχολείο μας άνοιξε τις πόρτες του σε μαθητές, εργοδότες και συμπολίτες στο πλαίσιο μιας αμφίδρομης επικοινωνίας, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν τα εργαστήρια και τις επαγγελματικές προοπτικές της ΕΠΑΣ με το πιστοποιημένο πλέον πτυχίο που διαθέτει. Να ευχαριστήσουμε τους εργοδοτικούς φορείς που στήριξαν την όλη εκδήλωση».
Ο ίδιος σημείωσε πως «φέτος στην ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ φοιτούν 145 μαθητές οι οποίοι έχουν το πλεονέκτημα να εργάζονται για δύο χρόνια με αμοιβή και ασφάλιση αλλά και να παρακολουθούν τα μαθήματα».
Από την πλευρά της η προϊσταμένη επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ΔΥΠΑ Θεσσαλίας κ. Κέλλυ Γεροστέργιου είπε πως «η ΕΠΑΣ και το ΙΕΚ ΔΥΠΑ Βόλου μεταμορφώθηκαν σε ένα βιωματικό εργαστήρι. Καλέσαμε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων για να δουν από κοντά πώς λειτουργεί η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και γιατί είναι μια πολύ καλή επιλογή να επιλέξουν το τεχνικό επάγγελμα που τους ταιριάζει, γιατί έχει άμεση συσχέτιση με την αγορά εργασίας. Οι σπουδαστές αναπτύσσουν γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματική προσωπικότητα. Η αγορά εργασίας έχει ανάγκη από τα τεχνικά επαγγέλματα και είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε αυτές την ανάγκη. Μάλιστα οι μαθητές των σχολείων ανέφεραν ότι αποχωρούν με τις καλύτερες εντυπώσεις».
Ο διευθυντής ΙΕΚ της ΔΥΠΑ κ. Αποστόλης Τσατσαρώνης είπε πως «επιδιώκουμε την γνωριμία με την τοπική κοινωνία. Στο ΙΕΚ σπουδάζουν 100 άτομα και φιλοδοξούμε να αυξηθούν».
Παίρνοντας τον λόγο η προϊσταμένη Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Μαθητείας στη διοίκηση της ΔΥΠΑ κ. Μόσχα Στασού ανέφερε πως «αυτές οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο να μάθουν οι μαθητές για την ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ που είναι διετούς φοίτησης, όπου το πρωί οι μαθητές βρίσκονται σε εργασιακό χώρο για την πρακτική άσκηση και το απόγευμα εκπαιδεύονται στα εργαστήρια του σχολείου».
Οι απόφοιτοι λαμβάνουν απολυτήριο επαγγελματικής εκπαίδευσης επιπέδου τρία και φέτος για πρώτη φορά έγινε πιστοποίηση με μεγάλη επιτυχία.
Η 22χρονη Σοφία Κορέτση παρακολουθεί την ειδικότητα «Βοηθός Γενικής Νοσηλείας». «Είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία. Το πρωί εργάζομαι σε ιδιωτική κλινική και το απόγευμα παρακολουθώ τα μαθήματα. Ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Αποφοίτησα από ΓΕΛ, τελείωσα τις σπουδές μου σαν ψυχολόγος και θέλω να το συνδυάσω με τη νοσηλευτική» είπε.
Ο 18χρονος Αλέξης Τσανγκόια σπουδάζει στην ΕΠΑΣ τεχνίτης μηχανών και, όπως τόνισε, τελείωσε ΕΠΑΛ και από φέτος είναι στην ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ. «Είναι πολύ ενδιαφέρον. Βρήκα στον πλαίσιο του σχολείου δουλειά σε συνεργείο και συνεχίζω να προσπαθώ».
Η 29χρονη Ιρίνα Πεστεράν παρακολουθεί την ειδικότητα «Βοηθός Γενικής Νοσηλείας». «Είναι πολύ ωραία στην ΕΠΑΣ, καθώς εργάζομαι και σπουδάζω ταυτόχρονα. Μου αρέσει πολύ η νοσηλευτική» τόνισε.
Η καθηγήτρια στην ειδικότητα «Βοηθός Γενικής Νοσηλείας Δήμητρα Κόμτσια είπε πως «η αλληλεπίδραση με τους μαθητές είναι φοβερή. Έχουν διάθεση για μάθηση και το αντικείμενο είναι πολύ ενδιαφέρον. Όλοι δουλεύουμε για το καλύτερο κάθε μέρα».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι ημέρες και οι ώρες των πλέι άουτ στη Σούπερ Λιγκ

Τις ακριβείς ημέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων των πλέι άουτ του φετινού πρωταθλήματος έκανε γνωστές η Σούπερ Λιγκ.…

14 Μαρτίου 2024

Αυξάνεται το ενδιαφέρον στο Νοσοκομείο Βόλου για απογευματινά χειρουργεία με 16 γιατρούς

Όλο και μεγαλώνει το ενδιαφέρον από γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου για να συμμετάσχουν στα απογευματινά…

14 Μαρτίου 2024

16χρονες ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 15χρονη

Επίθεση από τρεις ανήλικες δέχθηκε μία 15χρονη στο Ηράκλειο της Κρήτης το μεσημέρι της Τετάρτης…

14 Μαρτίου 2024

Εικόνες χάους μετά από έκρηξη σε εστιατόριο στην Κίνα: Νεκροί και τραυματίες – Κατέρρευσε το κτίριο

Αξιωματούχοι στην κομητεία Σανχέ της Κίνας, περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Πεκίνο, ανακοίνωσαν σήμερα…

14 Μαρτίου 2024

Ενισχύσεις – Επίδομα θέρμανσης: Η πληρωμή στους δικαιούχους

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είδαν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους στις 29 Φεβρουαρίου, δηλαδή…

14 Μαρτίου 2024

Μαγνησία: 3,5 ευρώ το κιλό η τιμή της λαγάνας 

Στα 3,5 ευρώ το κιλό ανέρχεται φέτος η τιμή της λαγάνας και η οποία κινείται…

14 Μαρτίου 2024