ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο νερό η Αργώ

Τοπικά

Αξιολόγηση στο Νοσοκομείο

Παραπολιτικά

Ψιλικοκό

Παραπολιτικά

Παραίτηση από το ΚΙΝΑΛ

Παραπολιτικά

Οι ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ

Παραπολιτικά

Σχέδια… και όνειρα

Παραπολιτικά

Τοπικά

Βόλος: «Έφυγε» από τη ζωή ο Λεωνίδας Βαφειάδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 χρόνων, ένας από τους πιο γνωστούς Βολιώτες, ο Λεωνίδας Βαφειάδης, συνταξιούχος αυτοκινητιστής και ιδιοκτήτης κάβας ποτών. Ο εκλιπών ήταν πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία και στους παλαιότερους, καθώς επί σειρά ετών διατηρούσε κάβα ποτών στη γωνία των οδών Ηπείρου και Δημητριάδος, ενώ παράλληλα ήταν ιδιοκτήτης βυτιοφόρων οχημάτων και υπεραστικών λεωφορείων.

Ο Λεωνίδας Βαφειάδης είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του ενασχόληση ως βοηθός ράφτη στα δύσκολα εκείνα χρόνια. Κατόπιν είχε αγοράσει το ποτοποιείο από τον νονό του τον Γάλλο, Ηπείρου με Δημητριάδος, από τον οποίο είχε διδαχθεί την τέχνη της ποτοποιίας. Μετά είχε αγοράσει σε συνεργασία με έναν συνέταιρο το πρώτο υπεραστικό λεωφορείο, τη δεκαετία του ’60 και μετά συνέχισε με την αγορά βυτιοφόρου. Ήταν η εποχή που οι οδικές μεταφορές σημείωναν ραγδαία άνθιση στη χώρα. Το ποτοποιείο συνέχισε να το λειτουργεί μέχρι την συνταξιοδότησή του, καθώς φαινόταν στο όνομα της συζύγου του Κερασίας, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, ενώ πρόλαβε να δει πέντε εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα.

Τα τελευταία χρόνια ο Λεωνίδας Βαφειάδης είχε χτυπηθεί από τη νόσο Αλτσχάϊμερ και ήταν κλινήρης. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12.30’ το μεσημέρι από τον ιερό ναό του Αγ. Βασιλείου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το