ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Έλληνες που πήραν Οσκαρ

Θ Plus

Μαγεία το χιονισμένο τοπίο στη λίμνη Πλαστήρα (photos)

Θ Plus

Λακκούβα

Οι εικόνες της ημέρας

Εθελοντική αιμοδοσία στο Βελεστίνο

Τοπικά

Υπολείμματα

Οι εικόνες της ημέρας

Λάσπη

Οι εικόνες της ημέρας

Κόκκινες κουκίδες

Οι εικόνες της ημέρας

Φαύλο σύστημα

Παραπολιτικά

8.432 ευρώ για γραμματειακή υποστήριξη

Παραπολιτικά

Βιάζονται…

Παραπολιτικά

Στο χέρι τους

Παραπολιτικά

Η πλατεία στους φοιτητές 

Παραπολιτικά

Ακόμα να ανοίξει η εφαρμογή…

Παραπολιτικά

Στην ψυχολογία ποντάρει η Νίκη

Αθλητισμός

Τοπικά

Βόλος: “Έφυγε” από τη ζωή ο Λεωνίδας Βαφειάδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 χρόνων, ένας από τους πιο γνωστούς Βολιώτες, ο Λεωνίδας Βαφειάδης, συνταξιούχος αυτοκινητιστής και ιδιοκτήτης κάβας ποτών. Ο εκλιπών ήταν πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία και στους παλαιότερους, καθώς επί σειρά ετών διατηρούσε κάβα ποτών στη γωνία των οδών Ηπείρου και Δημητριάδος, ενώ παράλληλα ήταν ιδιοκτήτης βυτιοφόρων οχημάτων και υπεραστικών λεωφορείων.

Ο Λεωνίδας Βαφειάδης είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του ενασχόληση ως βοηθός ράφτη στα δύσκολα εκείνα χρόνια. Κατόπιν είχε αγοράσει το ποτοποιείο από τον νονό του τον Γάλλο, Ηπείρου με Δημητριάδος, από τον οποίο είχε διδαχθεί την τέχνη της ποτοποιίας. Μετά είχε αγοράσει σε συνεργασία με έναν συνέταιρο το πρώτο υπεραστικό λεωφορείο, τη δεκαετία του ’60 και μετά συνέχισε με την αγορά βυτιοφόρου. Ήταν η εποχή που οι οδικές μεταφορές σημείωναν ραγδαία άνθιση στη χώρα. Το ποτοποιείο συνέχισε να το λειτουργεί μέχρι την συνταξιοδότησή του, καθώς φαινόταν στο όνομα της συζύγου του Κερασίας, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, ενώ πρόλαβε να δει πέντε εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα.

Τα τελευταία χρόνια ο Λεωνίδας Βαφειάδης είχε χτυπηθεί από τη νόσο Αλτσχάϊμερ και ήταν κλινήρης. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12.30’ το μεσημέρι από τον ιερό ναό του Αγ. Βασιλείου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το