Τοπικά

Βόλος: Δύο συμμορίες έγιναν ο φόβος και ο τρόμος ηλικιωμένων

Ο φόβος και ο τρόμος για ηλικιωμένους και ανήμπορους Βολιώτες είχαν γίνει το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου δύο συμμορίες που έμπαιναν σε μονοκατοικίες και λήστευαν χρυσαφικά, κοσμήματα και χρήματα.

Οι δράστες, που έχουν ταυτοποιηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και θα οδηγηθούν στον ανακριτή, όταν ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, είναι ηλικίας από 20 μέχρι 25 χρόνων, ενώ ορισμένοι εξ αυτών φέρονται να έρχονταν στον Βόλο για ληστείες ή κλοπές από τη γειτονική Λάρισα. Σχετικές μηνύσεις κατέθεσαν περίπου δέκα παθόντες στην Αστυνομία και την Εισαγγελία Βόλου. Οι δύο συμμορίες, μία αποτελούμενη από τρία μέλη και η άλλη από δύο, είναι άγνωστο, αν είχαν σχέση μεταξύ τους, αν δηλαδή συνεργάζονταν στη δράση τους. Εναντίον των τριών μελών της πρώτης συμμορίας ασκήθηκαν ήδη διώξεις για ληστεία κατά συρροή και κατά συναυτουργία, ενώ φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί το ένα μέλος της και να αναζητούνται οι υπόλοιποι δύο. Για την δεύτερη συμμορία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από τους δύο ταυτοποιηθέντες και φερόμενους ως μέλη της, ενώ μετά θα ασκηθούν διώξεις, επίσης για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Η μία συμμορία φέρεται να εμπλέκεται σε έξι περιπτώσεις ληστειών εις βάρος ηλικιωμένων και η δεύτερη σε τέσσερις. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δράστες φέρονται να χτυπούσαν μεταμεσονύχτιες ώρες και επέλεγαν ισόγειες μονοκατοικίες, όπου διαμένουν ηλικιωμένοι, ορισμένοι εκ των οποίων είναι και κατάκοιτοι.

Μία τέτοια περίπτωση είχε παρουσιάσει η «Θ» τον Οκτώβριο, με τους δράστες να εισέρχονται από παράθυρο μονοκατοικίας στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου και να κλέβουν χρήματα από ηλικιωμένη γυναίκα, που είναι μάλιστα κατάκοιτη. Η τελευταία, όταν τους αντιλήφθηκε στον ύπνο της, για να τους φοβερίσει φώναζε το όνομα του γαμπρού της, τάχα ότι βρισκόταν στο σπίτι, ενώ αυτός ζει σε άλλο… Τα χρυσαφικά και τα κοσμήματα που άρπαζαν, τα προωθούσαν σε ενεχυροδανειστήρια της πόλης. Οι δύο συμμορίες είχαν γίνει μάστιγα για τους ηλικιωμένους, που διαμένουν σε ισόγειες μονοκατοικίες , τους οποίους απειλούσαν λεκτικά όταν τους έβρισκαν μπροστά τους, τους έκλειναν τα μάτια και τα στόματα και γενικά ασκούσαν βία σε βάρος τους. Η μία συμμορία πάντως δεν δρούσε με καλυμμένα πρόσωπα. Έπαιρναν χρήματα και χρυσαφικά αξίας από 100 μέχρι 3000 ευρώ. Τώρα οι ληστές θα καθίσουν στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το