Τοπικά

Βόλος: Δημόσιος μητρικός θηλασμός την Κυριακή στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 7 o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!

Για την Μαγνησία την διοργάνωση έχει αναλάβει η “Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Μαγνησίας” (https://www.facebook.com/groups/omami/?fref=ts).
Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, κατά την οποία τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!
Στόχος της εκδήλωσης είναι, μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Στην εκδήλωση καλούνται, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι, όλοι όσοι στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό και θέλουν να ενημερωθούν, να γιορτάσουν μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί: στο ΒΟΛΟ, στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Σε περίπτωση κακοκαιρία, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» (Πλατεία Ρήγα Φεραίου).

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA
(Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-
7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε οπουδήποτε».
Πληροφορίες για την εκδήλωση στο Βόλο: https://www.facebook.com/events/314114025622092/
Βρείτε τα σημεία συνάντησης για τις υπόλοιπες πόλεις, εδώ: www.facebook.com/thilazo

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το