Τοπικά

Βόλος: Αυξημένες παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης και καυσόξυλα λόγω ψύχους

Αυξημένη ήταν η κίνηση τις προηγούμενες μέρες στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και στα καυσόξυλα, με το άκουσμα του ερχομού του χιονιά. Οι παραγγελίες ήταν αυξημένες έως και το περασμένο Σάββατο, αλλά οι ποσότητες ήταν μικρές και σε πετρέλαιο θέρμανσης και σε καυσόξυλα, ίσα-ίσα για να βγει το δύσκολο από χαμηλές θερμοκρασίες τριήμερο, με την κίνηση να επιστρέφει από χθες στα φυσιολογικά επίπεδα που έχει καταγραφεί από την έναρξη του φθινοπώρου.

Για αυξημένη κίνηση στην αγορά καυσόξυλων την περασμένη εβδομάδα που κορυφώθηκε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, μία μέρα πριν την εμφάνιση των πρώτων νιφάδων, έκανε λόγο ο κ. Κ. Βλαχάβας.
«Η κίνηση ήταν αυξημένη έως και το περασμένο Σάββατο, με τους Βολιώτες να αγοράζουν καυσόξυλα για τον χιονιά που είχε προβλεφθεί» τόνισε ο ίδιος για να προσθέσει πως οι ποσότητες που αγοράστηκαν ήταν μικρές.
«Μπορεί να αυξήθηκαν οι πωλήσεις σε καυσόξυλα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, αλλά οι ποσότητες ήταν τόσες όσες να φτάσουν για το τριήμερο λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας και για τα χιόνια που θα έπεφταν ακόμα και στον Βόλο» επισήμανε ο κ. Κ. Βλαχάβας, ο οποίος συμπλήρωσε πως οι τιμές είναι στα 85 ευρώ το κυβικό μέτρο.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου τόνισε πως τις προηγούμενες μέρες υπήρξε μια αναθέρμανση της κίνησης με Βολιώτες, ενόψει του χιονιά, να προχωρούν σε παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης.

«Υπήρξε μία αναθέρμανση της ζήτησης σε πετρέλαιο θέρμανσης, που διήρκησε από την περασμένη Πέμπτη έως το Σάββατο, λόγω της κακοκαιρίας που θα «χτυπούσε» τη Μαγνησία και τον Βόλο» ανέφερε η ίδια, συμπληρώνοντας πως από χθες υπήρξε επιστροφή στη φετινή «κανονικότητα».
Η κ. Βάσω Κοντοχρήστου τόνισε πως η πτώση της θερμοκρασίας έκανε τους Βολιώτες να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά μικρές ποσότητες, της τάξης των 300 λίτρων κατά μέσο όρο.
«Κάτι έγινε από την πλευρά των πωλήσεων σε πετρέλαιο θέρμανσης την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια κατά τα άλλα χαμένη χρονιά για τους πρατηριούχους» σημείωσε, για να προσθέσει πως η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία είναι 0,94 ευρώ το λίτρο, «τσιμπημένη» προς τα πάνω, λόγω της ανοδικής πορείας του «μαύρου χρυσού», που η τιμή του διεθνώς έφτασε στα 62 δολάρια το βαρέλι από τα 40 δολάρια που ήταν το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το δελτίο πιστοποίησης τιμών της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, στην ηπειρωτική Μαγνησία, ο μέσος όρος της μέσης λιανικής τιμής, την εβδομάδα 4-10 Φεβρουαρίου, στην αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων ήταν 1,522 ευρώ/λίτρο, στην αμόλυβδη βενζίνη 100 οκτανίων 1,716 €, στο πετρέλαιο κίνησης 1,259 €, στο πετρέλαιο θέρμανσης 0,915 € και στο υγραέριο κίνησης 0,803 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το