Τοπικά

Βόλος:Αντιδράσεις για τις νέες τιμές στα προϊόντα των σχολικών κυλικείων

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί, από τις νέες τιμές των προϊόντων που ανακοινώθηκαν με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης – Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη με την πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ και πρόεδρο του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Σχολείων Μαγνησίας Δώρα Καναβιτσά, να τονίζει ότι τα κυλικεία έχουν κάνει νέα διαβήματα, ζητώντας διόρθωση στα γραμμάρια των προϊόντων.
Η κ. Καναβιτσά, επεσήμανε ότι τα κυλικεία είχαν οκτώ ολόκληρα χρόνια να κάνουν αυξήσεις στα προϊόντα τους και με διάβημα προς το υπουργείο ζήτησαν αύξηση 0,10 ευρώ. Ωστόσο, όπως δήλωσε «όλα τα προϊόντα είχαν ανατίμηση 30% και δεν θα σταματήσουν να αυξάνονται. Παρ’ όλα αυτά, οι τιμές οι οποίες ανακοινώθηκαν από το υπουργείο, δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι ζητούσαμε εμείς. Στις νέες τιμές, υπάρχουν αλλαγές στα γραμμάρια των προϊόντων, με αποτέλεσμα με τα νέα δεδομένα, όχι μόνο να μην είμαστε ευνοημένοι, αλλά να μας χαντακώνουν».

Νέες τιμές
Υπενθυμίζεται ότι οι νέες τιμές που ορίστηκαν για τα προϊόντα στα κυλικεία σύμφωνα με απόφαση του υπουργού είναι:
– Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό, με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιόλαδου και άλλων) 1,10 ευρώ.
– Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας ελαιόλαδου και άλλων) 1,35 ευρώ.
– Απλό αρτοσκεύασμα – Κουλούρι σησαμένιο ολικής άλεσης πλούσιο σε φυτικές ίνες ή λευκό, σε ατομική συσκευασία τουλάχιστον 95 γραμμαρίων 0,50 ευρώ.
– Τυρόπιτα – Πίτα λαχανικών σε ατομικές μερίδες των 140 γρ. 1,20 ευρώ.
– Εμφιαλωμένο νερό των 500 ml, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου 0,35 ευρώ.
– Συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί φρούτων και ομοειδών προϊόντων, χωρίς συντηρητικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία των 250ml, 1 ευρώ.

Αντιδράσεις
Σύμφωνα με την κ. Καναβιτσά, το κουλούρι 40γρ. πωλούνταν 0,40 ευρώ και τώρα το κουλούρι 95γρ. καλούνται τα κυλικεία να το πουλήσουν 0,50 ευρώ, ενώ αντίστοιχα αυξήθηκαν και τα γραμμάρια για την τυρόπιτα η οποία με τα σημερινά δεδομένα, αυξήθηκε το προϊόν στα 140γρ. και τα κυλικεία καλούνται να το πουλήσουν 1,20 ευρώ.
«Εμείς αγοράζουμε τα προϊόντα από τους φούρνους. Όταν ένα κουλούρι κοστίζει 0,60 – 0,70 ευρώ κι εμείς πρέπει να το πουλάμε 0,50 ευρώ, αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει κανένα κέρδος, αντίθετα μάλιστα» επεσήμανε η πρόεδρος των κυλικείων και συνέχισε: «Με νέα διαβήματα, ζητούμε να γίνουν αλλαγές στα γραμμάρια των προϊόντων που πουλάμε. Ας μη λησμονούμε ότι, θα κληθούμε να πληρώσουμε επιστρεπτέες και ΤΕΒΕ που εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε πληρώσει. Η πανδημία μάς έχει τσακίσει. Πώς θα τα βγάλουμε πέρα; Πως θα ζήσουμε; Η απόφαση του υπουργείου είναι λανθασμένη και ζητούμε άμεσα να διορθωθεί».

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το