Τοπικά

Βόλος: Αναστάτωση για τα τεστ σε γονείς και καθηγητές – “Έσπασαν” τα τηλέφωνα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε γονείς και καθηγητές η χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ που είναι υποχρεωτική και απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία των Λυκείων.
Χθες απανωτά ήταν τα τηλεφωνήματα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τόσο από τους γονείς όσο και από τους καθηγητές που εξέφρασαν απορίες για διάφορα θέματα αναφορικά με τα τεστ. Μέχρι και χθες το μεσημέρι το υπουργείο παιδείας δεν είχε αποστείλει τη σχετική εγκύκλιο, ώστε να γνωρίζουν επίσημα πλέον οι διευθυντές, πώς θα κινηθούν.
Τη Δευτέρα θα επιστρέψουν στα θρανία περίπου 6.000 μαθητές και 1.000 καθηγητές. Χθες τα φαρμακεία του νομού παρέλαβαν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ.
Με χαρά που ανοίγουν ξανά τα Λύκεια, αλλά και με επιφύλαξη για το κατά πόσο δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα από την υποχρεωτική χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τους μαθητές, υποδέχτηκαν οι διευθυντές Λυκείων τις προχθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για επιστροφή των φοιτούντων στα θρανία.
Οι μαθητές Λυκείου θα πρέπει να κάνουν το αυτοδιαγνωστικό τεστ και αν είναι αρνητικό να μεταβούν τη Δευτέρα στο σχολείο.
Μάλιστα έχει αναφερθεί πως μαθητές που δεν προσκομίσουν τη βεβαίωση ή την υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο, δεν θα μπορέσουν να κάνουν μάθημα, αλλά αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί από την εγκύκλιο που θα στείλει το υπουργείο στα σχολεία.
Γι’ αυτό και χθες αρκετοί διευθυντές επικοινώνησαν με τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μήπως και μπορέσουν να ενημερωθούν, αλλά το μόνο διαθέσιμο στοιχείο ήταν ένα δελτίο τύπου που είχε εκδώσει το υπουργείο Παιδείας. Αλλά, όπως τονίστηκε από διευθυντές, «εμείς λειτουργούμε με τις εγκυκλίους».

Έτοιμοι για την υποδοχή
Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και ταμίας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ανέφερε πως «είμαστε χαρούμενοι που οι μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο, έστω και για δύο εβδομάδες, αφού μετά μεσολαβούν οι διακοπές του Πάσχα, καθώς θα είναι σημαντικό για την ψυχολογία τους να ξαναβρεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Εμείς είμαστε έτοιμοι και έχει γίνει συστηματικός καθαρισμός των χώρων. Παράλληλα έχουμε το νέο δεδομένο που είναι τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Είναι ένα θετικό βήμα, καθώς θα γνωρίζουμε ότι οι μαθητές που βρίσκονται εντός της αίθουσας, δεν θα έχουν τον ιό και θα νιώθουμε ασφάλεια».

Παράλληλα, όμως πρόσθεσε πως «ενδεχομένως την πρώτη μέρα να προκληθούν προβλήματα από μαθητές που δεν θα έχουν κάνει το τεστ. Εμείς πρέπει να υπακούσουμε στις σχετικές διατάξεις του υπουργείου. Στο σχολείο μας φοιτούν πάνω από 280 μαθητές. Μακάρι να έρθουν όλοι με τις βεβαιώσεις για τα τεστ. θα το δούμε τη Δευτέρα. Πάντως θα στείλουμε και email στους γονείς των μαθητών για να είναι ενήμεροι για τις διαδικασίες».
Ως προς τη συγκέντρωση των βεβαιώσεων και εδώ υπάρχει προετοιμασία, καθώς θα είναι δύσκολο να τις δίνουν οι μαθητές στην είσοδο του αύλειου χώρου, αφού μπορεί να προκληθεί συνωστισμός.
Γι’ αυτό και από ορισμένους διευθυντές προκρίνεται η λύση να εισέλθουν πρώτα οι μαθητές στις αίθουσες φορώντας βέβαια όλοι μάσκες, και εκεί στους καθηγητές τους να δώσουν τις βεβαιώσεις οι οποίες μετά την πρώτη ώρα διδασκαλίας θα συγκεντρωθούν όλες στο γραφείο του διευθυντή για το τσεκάρισμα.

Οι ενήλικες μαθητές
Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Κόκκινος επισήμανε πως «μέχρι χθες το μεσημέρι αναμέναμε τη σχετική εγκύκλιο από το υπουργείο παιδείας για να ξέρουμε πώς θα κινηθούμε από Δευτέρα, αλλά δεν είχε σταλεί. Στο σχολείο μου υπάρχουν 99 μαθητές που είναι μεγαλύτερης ηλικίας από αυτές που αναφέρονται από το υπουργείο, και δεν προβλέπεται να μπορούν να πάρουν το τεστ από τα φαρμακεία. Δόθηκε λύση για τους μαθητές των εσπερινών Λυκείων, αλλά περιμένουμε να δοθεί λύσει και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ που είναι ηλικίας άνω των 18 ετών».
Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή υπογράμμισε πως «πέρα από την ικανοποίηση της επιστροφής των μαθητών στα Λύκεια, υπάρχει και αναστάτωση για τη διαδικασία των τεστ που είναι κάτι καινούριο και ενδεχομένως τη Δευτέρα να παρουσιασθούν προβλήματα».
Από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ανακοινώθηκε πως «με αφορμή ερωτήματα γονέων και καθηγητών που απευθύνονται στη ΔΔΕ Μαγνησίας, ο διευθυντής κ. Χαράλαμπος Σταχτέας διευκρινίζει ότι από την
προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, θα επαναλειτουργήσουν μαζί με τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και οι Λυκειακές τάξεις των Γυμνασίων που έχουν προσαρτημένες Λυκειακές τάξεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το