Τοπικά

Βόλος: Ακόμη περιμένει την επικουρική της σύνταξη… Δεν έλαβε από τα ΕΛΤΑ φάκελο για επικαιροποίηση των στοιχείων

Αδίκως περίμενε την επικουρική της σύνταξη Βολιώτισσα, η οποία «έπεσε θύμα» των «δυσλειτουργιών» των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με την ίδια. Το ασφαλιστικό της ταμείο τής είχε αποστείλει φάκελο για την επικαιροποίηση των στοιχείων της, μια διαδικασία που γίνεται συχνά, αλλά η ίδια δεν τον παρέλαβε ποτέ, με αποτέλεσμα να το καταλάβει, όταν πιστώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουλίου 2020 και δεν είδε χρήματα στον λογαριασμό της.
Βολιώτισσα βρέθηκε μπροστά, όπως η ίδια ισχυρίζεται, σε ένα απίστευτο, αλλά και… ελληνικό γεγονός, λόγω της δυσλειτουργίας των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με την ίδια. Την επικουρική της σύνταξη του Ιουλίου 2020 δεν την πληρώθηκε ποτέ, διότι, όπως τόνισε στη «Θ», δεν παρέλαβε ποτέ τον φάκελο από το ασφαλιστικό της ταμείο για την επικαιροποίηση των στοιχείων της. Συχνά τα ασφαλιστικά ταμεία αποστέλλουν φακέλους ζητώντας κάποια στοιχεία και έγγραφα, ώστε να συνεχιστεί να πληρώνει την επικουρική σύνταξη στους δικαιούχους. Τον φάκελο μαζί με τα δικαιολογητικά πρέπει ο δικαιούχος να τα αποστείλει πίσω, ώστε να γίνει η επικαιροποίηση των στοιχείων και να συνεχιστεί η πληρωμή.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Βολιώτισσα, δεν έλαβε τέτοιον φάκελο, με αποτέλεσμα ποτέ να μην πιστωθεί στον λογαριασμό της η επικουρική σύνταξη του Ιουλίου 2020 και να έχει μπει σε μια απίστευτη ταλαιπωρία.

Η ίδια, που διαμένει στο κέντρο του Βόλου, επισήμανε στη «Θ» ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η αλληλογραφία είτε χάνεται είτε φτάνει καθυστερημένα. «Την περασμένη εβδομάδα έφτασε η αλληλογραφία Μαρτίου-Απριλίου» τόνισε η Βολιώτισσα και διερωτάται πού είναι ο φάκελος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΕΛΤΑ Βόλου αντιμετωπίζουν προβλήματα σε προσωπικό και χαρακτηριστικό είναι ότι πριν μια δεκαετία υπήρχαν περίπου 110 άτομα και σήμερα σχεδόν τα μισά (περίπου 60). Η αιμορραγία συνεχίζεται από τις συνταξιοδοτήσεις, για τις οποίες δεν αναπληρώνονται οι θέσεις, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συνεχίζονται με την αλληλογραφία, κατάσταση που γίνεται δυσκολότερη λόγω της ιδιομορφίας του Νομού Μαγνησίας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Μάρτιο αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης τρία άτομα, τα οποία δεν αναπληρώθηκαν ποτέ, ενώ δεν έχει γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού τα τελευταία 10 χρόνια.

Επίσης, λόγω του κορωνοϊού και του lockdown, τα ΕΛΤΑ είχαν να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα πρόβλημα από τις ειδικές άδειες που λάμβανε το προσωπικό, όπως η άδεια ειδικού σκοπού.
Πάντως, έχει παρατηρηθεί και άλλο πρόβλημα, το οποίο είναι συχνό με περιπτώσεις όπως της Βολιώτισσας που δεν παρέλαβε τον φάκελο για την επικαιροποίηση των στοιχείων της. Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι στις απλές αποστολές δεν υπάρχει το λεγόμενο «ίχνος» (μοναδικός αριθμός), ώστε να μπορέσει η υπηρεσία να δει πού βρίσκεται ένας φάκελος (αν έχει αποσταλεί για παράδειγμα).
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεγάλη καθυστέρηση έως και 3 μήνες και πολλά προβλήματα παρατηρούνται με την αλληλογραφία του εξωτερικού, λόγω της απαγόρευσης πτήσεων και της μείωσης αυτών από τις αεροπορικές εταιρείες κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το