Τοπικά

Βόλος: 37χρονος εμφανίστηκε ως επενδυτής και έπεισε πέντε επιχειρηματίες να του δώσουν 80.000 ευρώ

Σε δύο υποθέσεις, μία για απάτη και μία για υπεξαίρεση φέρεται να εμπλέκεται ο 37χρονος Βολιώτης που είχε ταυτοποιηθεί πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και για τις οποίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 37χρονος κατηγορείται για απάτη εις βάρος 3-4 Βολιωτών σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς φέρεται να τους έπεισε να επενδύσουν σε αγορές συναλλάγματος μέσω αλγόριθμων. Ο 37χρονος φέρεται να τους έπεισε πως είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης επενδύσεων στη Βρετανία, και ότι έχει την ευχέρεια να τους ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς σε βρετανικές και αυστραλιανές τράπεζες, πείθοντάς τους να καταθέσουν σε αυτούς χρήματα για επενδύσεις, το χρονικό διάστημα από 7 Οκτωβρίου 2019 μέχρι 7 Απριλίου 2020. Μαζί του κατηγορούνται και δύο συνεργοί του, συγγενικά πρόσωπα μεταξύ τους, οι οποίοι φέρεται να παραχωρούσαν καφετέρια, όπου ο 37χρονος συναντούσε και συζητούσε για τις επενδύσεις με τους τέσσερις Βολιώτες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το συνολικό ύψος των χρημάτων που φέρεται να είχε λάβει από τους τέσσερις, κυμαίνεται από 70.000 μέχρι 80.000 ευρώ. Θα ληφθούν, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ανωμοτί καταθέσεις από τους τρεις κατηγορούμενους, ενώ τα διερευνώμενα αδικήματα είναι της απάτης και της άμεσης ή απλής συνέργειας σε απάτη.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εις βάρος του 37χρονου είναι σε εξέλιξη και άλλη προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που επίσης διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, καθώς κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Η υπεξαίρεση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορά ποσό 170.000 ευρώ και φέρεται να έγινε σε βάρος Βολιώτη επίσης. Και στη δεύτερη υπόθεση φέρονται εμπλεκόμενοι και οι δύο άλλοι Βολιώτες. Πάντως οι δύο υποθέσεις διερευνώνται αυτοτελώς.

Σχεδόν στο σύνολό τους τα φερόμενα ως θύματά του είναι ηλικίας άνω των 50 ετών, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι και μισθωτοί… Ο 37χρονος έχει ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία, αλλά δεν συνελήφθη, καθώς παρήλθε η προθεσμία του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με το άρθρο 386, παράγραφος 1 του νόμου 4619/2019 «όποιος με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων βλάπτει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή με σκοπό από τη βλάβη αυτής της περιουσίας να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Αν η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το