Κόσμος

Η Volkswagen ανακαλεί σχεδόν 800.000 οχήματα Touareg και Cayenne παγκοσμίως

Volkswagen Emissions

Ο όμιλος Volkswagen ανακαλεί προληπτικά περίπου 800.000 οχήματα σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση ενός πιθανού προβλήματος στα πεντάλ αυτοκινήτων της μάρκας Φολκσβάγκεν αλλά και της μάρκας Porsche, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος.

Η ανάκληση αφορά 391.000 αυτοκίνητα Touareg της VW και 409.477 αυτοκίνητα Cayenne της Πόρσε, που συναρμολογήθηκαν από το 2011 ως το 2016, διευκρίνισε ο όμιλος σε δύο χωριστές ανακοινώσεις του.
Το πρόβλημα αφορά ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας του ενός από τα πεντάλ των οχημάτων αυτών.
«Εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου» και πλέον έχει «διορθωθεί» στα οχήματα των ίδιων τύπων που παράγονται σήμερα, εξήγησε ο όμιλος Φολκσβάγκεν.
Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που αφορά η ανάκληση θα ενημερωθούν από τη Φολκσβάγκεν, η οποία «θα έλθει σε απευθείας επαφή μαζί τους», αναφέρεται ακόμη. Ο τεχνικός έλεγχος και η αποκατάσταση του προβλήματος αυτού δεν θα χρειαστεί περισσότερη από μισή ώρα.
Μερικές ημέρες νωρίτερα ο όμιλος είχε ανακοινώσει την ανάκληση 177.000 αυτοκινήτων Passat λόγω ενός πιθανού προβλήματος στα ηλεκτρικά τους, ενώ τον Φεβρουάριο είχε γνωστοποιήσει, όπως και άλλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, την ανάκληση 680.000 οχημάτων στις ΗΠΑ λόγω ενός πιθανόν ελαττωματικού αερόσακου, παραγωγής της ιαπωνικής Takata, με τον οποίο ήταν εφοδιασμένα.
Η εμβληματική γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το σκάνδαλο που προκάλεσε η αποκάλυψη, τον Σεπτέμβριο, πως είχε εγκαταστήσει παράνομα λογισμικό παραποίησης των αποτελεσμάτων των ελέγχων εκπομπών ρύπων των ντιζελοκινητήρων 11 εκατομμυρίων αυτοκινήτων της διεθνώς.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το