Τοπικά

Βολιώτισσα, ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών καταδικάστηκε για απάτη- Έδινε στα παιδιά πλαστά πτυχία…

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε την Παρασκευή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε μια Βολιώτισσα, ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών, την οποία έκρινε ένοχη για απάτη, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Θεσσαλίας» . Η καταδικασθείσα κατηγορούταν ότι είχε επιδώσει τέσσερα πλαστά πτυχία σε ισάριθμους μαθητές του φροντιστηρίου της πριν δέκα χρόνια περίπου.
Η κατηγορούμενη κρίθηκε αθώα για το αδίκημα της πλαστογραφίας.
Η εισαγγελική πρόταση ήταν υπέρ της αθώωσης της καταδικασθείσας, που άσκησε έφεση. Η υπόθεση, που είχε απασχολήσει την τοπική κοινή γνώμη το 2009, αφορούσε τέσσερα πλαστά πτυχία Αγγλικής του «Cambridge», καθώς κατά της ιδιοκτήτριας του φροντιστηρίου είχαν υποβληθεί τότε μηνύσεις και είχε διενεργηθεί και προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.
Η καταδικασθείσα αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε πλαστογραφήσει τα πτυχία. Η υπόθεση  είχε απασχολήσει το Πανεπιστήμιο του Cambridge, η επωνυμία του οποίου χρησιμοποιήθηκε πάνω στα πτυχία, το οποίο και είχε αναθέσει την διερεύνηση του θέματος στο νομικό του τμήμα. Το βρετανικό Πανεπιστήμιο παρέλαβε τα πτυχία που του έστειλαν οι γονείς από το Βόλο για να τα ελέγξει και απάντησε ότι πρόκειται για πλαστά και όχι για γνήσια πτυχία γλωσσομάθειας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το