Κατηγορίες: Τοπικά

Βολιώτισσα διάβασε τον όρκο των οικονομολόγων-Η απόφοιτος Κατερίνα Σπαθούλα μιλά για την πολυετή προσπάθεια  

 

Διάβαζε συστηματικά, παρακολουθώντας ανελλιπώς τα μαθήματα και κατάφερε να τελειώσει στα τέσσερα χρόνια το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών πετυχαίνοντας την υψηλότερη βαθμολογία 9,23. Η Βολιώτισσα Κατερίνα Σπαθούλα διάβασε χθες τον όρκο στην τελετή ορκωμοσίας των 44 αποφοίτων οικονομολόγων.

Με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους οι τελειόφοιτοι έλαβαν χθες το πτυχίο και με αποφασιστικότητα ανοίγουν νέο δρόμο στη ζωή τους για την επαγγελματική αποκατάσταση.

Όπως μάλιστα τόνισε ο καθηγητής και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης το πλεονέκτημα με τους αποφοίτους του Οικονομικού είναι ότι παρά τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, υπάρχει ευρύ πεδίο για την απασχόλησή τους σε διάφορους τομείς είτε ως μισθωτοί είτε ως αυαταποσχολούμενοι, όπως στον τραπεζικό τομέα, στα λογιστήρια, στα ασφαλιστικά, στα χρηματοοικονομικά, αλλά ακόμη και στις επιχειρήσεις.

Συμπλήρωσε πως ο μέσος χρόνος αποφοίτησης των φοιτητών του Τμήματος είναι τα 4,5 χρόνια.

Η 22χρονη Κατερίνα Σπαθούλα αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου και πέτυχε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που είχε θέσει ως πρώτο στόχο, καθώς τα οικονομικά την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. «Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου όχι μόνο για τις γνώσεις που μου προσέφεραν, αλλά και για τις αξίες που μου μετέδωσαν ως άνθρωποι. Θέλω να συστήσω στους φετινούς υποψήφιους ότι όσοι έβαλαν το Οικονομικό του Βόλου στο μηχανογραφικό τους και πετύχουν εδώ, θα μείνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι» τόνισε αρχικά η 22χρονη.

Η ίδια αποφοίτησε έχοντας πετύχει την πολύ υψηλή βαθμολογία του 9,23 διαβάζοντας και τον όρκο στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας.

«Αγαπώ τα οικονομικά και διάβαζα πάρα πολύ αυτά τα τέσσερα χρόνια, δηλαδή ένα μήνα πριν αρχίσουν οι εξετάσεις και το μήνα της εξεταστικής, ενώ συμμετείχα και σε όλες τις προαιρετικές και υποχρεωτικές εργασίες. Επίσης παρακολουθούσα ανελλιπώς τα μαθήματα κρατώντας σημειώσεις και μου άρεσε πολύ» σημείωσε η απόφοιτος, ενώ για τα επόμενα σχέδιά της υπογράμμισε πως «στόχος μου είναι να παρακολουθήσω μεταπτυχιακό πρόγραμμα με κατεύθυνση την τραπεζική και χρηματοοικονομική. Ήδη υπέβαλα αίτηση για την εισαγωγή μου στο μεταπτυχιακό και πέρασα πρώτη».

Η ίδια πρόσθεσε πως «παρά τα δίδακτρα που υπάρχουν στα μεταπτυχιακά προγράμματα, εντούτοις λόγω της οικονομικής κρίσης και του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, οι απόφοιτοι γνωρίζουν ότι θα πρέπει να διαθέτουν όσο το δυνατόν περισσότερα πτυχία και εφόδια, ώστε να ελπίζουν για την εύρεση εργασίας. Οι σημερινές συνθήκες στην αγορά εργασίας είναι δύσκολες, αλλά αν λάβουμε τις σωστές αποφάσεις και επικεντρωθούμε στους στόχους μας, μπορούμε να πετύχουμε». Όνειρο της Κατερίνας είναι να εργαστεί σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία. Βέβαια ο οικονομικός τομέας έχει ένα ευρύ πεδίο επιλογών και οριζόντων στην επαγγελματική δράση.

Και επιχειρηματίες 

Ο κ. Ζουμπουλάκης τόνισε πως υπάρχουν και αρκετοί απόφοιτοι του Τμήματος οι οποίοι ασχολούνται στον επιχειρηματικό χώρο. Μάλιστα για δύο-τρεις περιπτώσεις αποφοίτων που τώρα είναι επιχειρηματίες, πάνε καλά. Ειδικότερα δραστηριοποιούνται στις εισαγωγές προϊόντων, αλλά και στις νέες τεχνολογίες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μετά από «σύντομη» εκεχειρία οι μάχες με την Χαμάς θα συνεχιστούν για τουλάχιστον δύο μήνες

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι μόλις λήξει η «σύντομη» προσωρινή εκεχειρία…

23 Νοεμβρίου 2023

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για διάσπαση: Αντιδημοκρατική στάση, παραβίασαν τη διπλή εντολή των αριστερών ψηφοφόρων

«Η σημερινή διάσπαση, δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό. Είναι όμως ένα…

23 Νοεμβρίου 2023

Κακοκαιρία: Σφοδρές βροχοπτώσεις στην Εύβοια – «Ποτάμια» οι δρόμοι, βίντεο

«Άνοιξαν οι ουρανοί» το απόγευμα της Πέμπτης στην Εύβοια, τη στιγμή που κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει…

23 Νοεμβρίου 2023

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους έως το 2050

Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών βλάπτει σημαντικά την αποτελεσματικότητά τους και αυξάνει την αντίσταση στις αντιμικροβιακές ουσίες…

23 Νοεμβρίου 2023

Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της – Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Φως γέμισε το κέντρο της Αθήνας, με τη λάμψη να δίνεται από τη φωταγώγηση του…

23 Νοεμβρίου 2023

Ο Χαρίτσης επικεφαλής της νέας ΚΟ – Ρόλους και όνομα αποφασίζουν το Σαββατοκύριακο ομάδα Αχτσιόγλου και Ομπρέλα

Τη διανομή των κοινοβουλευτικών ρόλων αναμένεται να αποφασίσουν το Σαββατοκύριακο οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ…

23 Νοεμβρίου 2023