Τοπικά

Βολιώτισσα διάβασε τον όρκο στη χθεσινή ορκωμοσία των μηχανολόγων μηχανικών

Η Βολιώτισσα προπτυχιακή φοιτήτρια Μαρίνα Σδούκου διάβασε τον όρκο στη χθεσινή ορκωμοσία του Τμήματος μηχανολόγων μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχοντας συγκεντρώσει βαθμό οκτώ.
Στόχος της απόφοιτης πλέον είναι να στραφεί στη βιοιατρική μέσω και ενός μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών που στοχεύει να εκπονήσει.
Η τελετή ορκωμοσίας διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας παρουσία πολλών γονέων, συγγενών και φίλων που συνεχάρησαν τους πτυχιούχους στην πιο όμορφη στιγμή της ζωής τους.

Από τη χθεσινή ορκωμοσία

Χθες ορκίστηκαν 20 τελειόφοιτοι και δύο διδάκτορες από το Τμήμα Μηχανολόγων.
Η Μαρίνα Σδούκου που διάβασε τον όρκο, αποφοίτησε από το 3ο ΓΕΛ Βόλου και, όπως μας τόνισε, είχε βάλει ως πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό της δελτίο το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Είχα πάντα το μεράκι με τις μηχανές και θα ήθελα να υπηρετήσω τον τομέα της βιοιατρικής» τόνισε η απόφοιτος και πρόσθεσε πως «θα ήθελα να ασχοληθώ από δω και πέρα με τα ιατρικά μηχανήματα και τη βιοιατρική. Είναι ένας χώρος που τα τελευταία χρόνια απολαμβάνει μεγάλη άνθηση. Το να υπηρετείς την ιατρική μέσω της τεχνολογίας είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις».
Σχολιάζοντας τις σπουδές στον Βόλο είπε πως «ήταν μια πολύ καλή περίοδος που απέκτησα το υπόβαθρο για τις επόμενες σπουδές και δεν θα την άλλαζα με τίποτα», ενώ τόνισε για τις υποδομές του Τμήματος πως για την Ελλάδα της κρίσης βρίσκονται σε καλό επίπεδο.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανολόγων και αναπληρωτής καθηγητής κ. Δημήτρης Παντελής επισήμανε πως «παρά την οικονομική κρίση υπάρχουν ευκαιρίες για την εργασιακή αποκατάσταση των αποφοίτων μας. Έχουμε περιπτώσεις βιομηχανιών που μας ζητούν απόφοιτους για να εργαστούν. Ασφαλώς και τα πράγματα δεν είναι όπως προ κρίσης, αλλά φαίνεται πως το τοπίο αρχίζει και αλλάζει πλέον. Το θετικό είναι πως οι απόφοιτοί μας μπορούν να εργαστούν σε βιομηχανίες, μονάδες παραγωγής και άλλες υπηρεσίες.
Για την αναβάθμιση του Τμήματος είπε πως έχουν ήδη εξελίξει το πρόγραμμα σπουδών στο κομμάτι των μαθημάτων. Το πρόβλημα είναι ο μειωμένος αριθμός των διδασκόντων. Θέλουμε περισσότερους καθηγητές, αλλά γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο της κρίσης που διανύουμε, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα».
Και πρόσθεσε πως «εμείς ως καθηγητές ευχόμαστε στους αποφοίτους καλή σταδιοδρομία και επιτυχία και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους κρατώντας μια επαφή ως συνδετικοί κρίκοι μεταξύ της γνώσης, της έρευνας και της αγοράς εργασίας».
Εκτός από τους μηχανολόγους ορκίστηκαν οι προπτυχιακοί φοιτητές των άλλων τεσσάρων Τμημάτων της Πολυτεχνικής, Χωροταξίας, Πολιτικών μηχανικών, Αρχιτεκτόνων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το