Τοπικά

Βολιώτισσα η αριστούχος από τους Νηπιαγωγούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας “Θ”

Σ16 Φ2

Τον όρκο στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας των 83 φοιτητών του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διάβασε η Βολιώτισσα Γεωργία-Μαρία Σπύρου, η οποία έτυχε βαθμολογία 9,12.

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο «Κορδάτος» πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας που έγινε σε δύο διαδοχικές φάσεις, με τους μιστούς να ορκίζονται γύρω στις 11 το πρωί και τους υπόλοιπους μία ώρα αργότερα.
Χθες ορκίστηκαν οι μισοί φοιτητές από αυτούς που είχαν εισαχθεί το 2012, ποσοστό πολύ υψηλό.
Η πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης κ. Βασιλεία Χρηστίδου ευχήθηκε καλή επαγγελματική πορεία στους φοιτητές αναφέροντας πως από το Τμήμα έλαβαν τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια, ενώ υπογράμμισε πως με τους αποφοίτους το Τμήμα θα συνεχίσει να έχει την πολύ καλή συνεργασία μαζί τους.
Η καταγόμενη από τον Βόλο Γεωργία-Μαρία Σπύρου διάβασε τον όρκο έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία, 9,12.
Η ίδια απόφοιτος του 2ου ΓΕΛ Βόλου μας είπε ότι πριν τέσσερα χρόνια το Τμήμα Νηπιαγωγών ήταν στη μέση των επιλογών της στο μηχανογραφικό δελτίο. «Αλλά στην πορεία τη λάτρεψα τη Σχολή αυτή και θέλω να πω πως «σπούδασα» με όλη τη σημασία της λέξης. Επέλεγα μαθήματα που με ενδιέφεραν και δεν κοιτούσα το βαθμό, ασχέτως, αν τελικά έλαβα την υψηλότερη βαθμολογία».
Ερωτηθείσα πώς είναι να σπουδάζει μια Βολιώτισσα στην πόλη της, μας είπε πως «γνωρίζει τον Βόλο διαφορετικά. Σαν μαθήτρια έχεις άλλες σκέψεις. Το σκεφτόμουν και εγώ ότι ήθελα στα μαθητικά μου χρόνια να γνωρίσω άλλη πόλη. Αλλά ο Βόλος μέσα από το φοιτητικό τοπίο είναι διαφορετικός».
Αναφορικά με τον επόμενο στόχο της μας είπε ότι θα μεταβεί τον Σεπτέμβριο στην Ισπανία στο πλαίσιο του Εράσμους και μετά θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει κάποιο μεταπτυχιακό.
Χαιρετισμό στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας εκφώνησε και ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών κ. Γ. Κλεφτάρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το