Τοπικά

Βολιώτης πυροσβέστης διέσχισε 15 χώρες της Ευρώπης με το ποδήλατό του

Ο Βολιώτης πυροσβέστης Βασίλης Καραγιώργος ξεκίνησε με το ποδήλατο από το βόρειο ακρωτήρι της Νορβηγίας, και διασχίζοντας όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, μετά από 7500 χιλιόμετρα έφτασε στο νότιο ακρωτήρι της Ευρώπης, στην Ταρίφα της Ισπανίας.
Ο 45χρονος, ο οποίος εργάζεται ως πυροσβέστης στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου, με την ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία που έχει και λόγω του επαγγέλματος του, αποφάσισε, με μόνη παρέα το ποδήλατο του, ένα μέσο με μηδενικό αποτύπωμα ρύπων, να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το περιβάλλον και την προστασία του.


Συμμετέχοντας στον αγώνα North cape – Tarifa self support race διέσχισε 15 χώρες ποδηλατώντας καθημερινά από 150 έως 300 χιλιόμετρα, σε όλες τις καιρικές συνθήκες, από το κρύο στους μηδέν βαθμούς (°C) και τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις της Νορβηγίας και των χωρών της Βαλτικής, στην ζέστη και τους 43 βαθμούς (°C) της Ισπανίας και των νότιων χωρών της Ευρώπης.
Εκτός από την αναμέτρηση με τα στοιχεία της φύσης και τις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα, φρόντιζε μόνος τους για όλα, τη διαμονή, το φαγητό, και την ασφάλειά του, ενώ τις ατελείωτες ώρες που ποδηλατούσε, αναμετρήθηκε πολλές φορές με τον εαυτό του καταφέρνοντας να βγει νικητής και να ολοκληρώσει των αγώνα σε 32 ημέρες κάνοντας 7500 χιλιόμετρα . Ουσιαστικά, “ανέβηκε” εννέα φορές στο Έβερεστ, αφού τα συνολικά υψομετρικά της διαδρομής έφτασαν τις 80000.

Μερικές από τις δυσκολότερες στιγμές της διαδρομής ήταν η διάσχιση των δασών της Φιλανδίας με καταιγίδες και συνεχόμενους κεραυνούς που τους έβλεπε να πέφτουν σε κοντινές αποστάσεις, η ανάβαση ογδόντα χιλιομέτρων στο Obberal Pass της Ελβετίας σε υψόμετρο 2046 μέτρων με συνεχόμενη δυνατή βροχόπτωση, καθώς και η ανάβαση στο Pico De Velleta στη Σιέρα Νεβάδα της Ισπανίας σε υψόμετρο 3400 μέτρων, όπου η έλλειψη οξυγόνου ήταν σημαντική.

Πετυχαίνοντας τον στόχο, τον αφιερώνει στους συναδέλφους του, όπως λέει, που καθημερινά δίνουν τις μάχες τους στα διάφορα πυροσβεστικά συμβάντα, καταφέρνοντας και αυτοί με την σειρά τους να πραγματοποιούν αυτό που σε πολλούς φαίνεται ακατόρθωτο.


Γεμάτος θετική ενέργεια και με την στήριξη της οικογένειας της υπηρεσίας του, του Four ways Travel, Pharmnet.gr, bike30  Groove bar,Kastani beach bar, αλλά και πλήθος φίλων του, ξεκίνησε τον αγώνα στις 20 Ιουνίου και τον ολοκλήρωσε στις 23 Ιουλίου.
“Μέσα από αυτό ταξίδι αναδεικνύεται η δυνατότητα να πετύχουμε όλους τους στόχους που θέτουμε, αρκεί να κάνουμε το πρώτο βήμα”, λέει ο ίδιος, στην περίπτωση του Βασίλη την πρώτη πεταλιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το