Τοπικά

Βολιώτης κατηγορείται για παράνομη διανομή τηλεοπτικού σήματος

Το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή Βόλου πέρασε χθες ο 48χρονος, που κατηγορείται για παράνομη, χωρίς την άδεια του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος μέσω του διαδικτύου.
Η υπόθεση είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές τον Δεκέμβριο του 2017, όταν και είχαν συλληφθεί η αδερφή του, ο γαμπρός του και η μητέρα του ως συνεργοί στο αδίκημα. Ο 48χρονος Βολιώτης, που διαμένει στη Σερβία, παρουσιάστηκε αυτοβούλως χθες στον ανακριτή, όπου και ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 5 Αυγούστου.

Ο 48χρονος γαμπρός του, η 47χρονη αδερφή του και η 74χρονη μητέρα του, που είχαν συλληφθεί από τους αστυνομικούς, είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ απολογήθηκαν στον ανακριτή, αφού το αδίκημα είναι σε βαθμό κακουργήματος. Ωστόσο με την ολοκλήρωση της απολογίας και του 48χρονου, υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστεί σε πλημμέλημα.
Οι τέσσερις κατηγορούνται ότι διέθεταν-διαμοίραζαν παράνομα σήμα συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω του διαδικτύου. Είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας.
Ο 48χρονος γαμπρός είναι τεχνικός ηλεκτρονικών, ενώ ο επίσης 48χρονος γιος που παρουσιάστηκε χθες στον ανακριτή και διαμένει στη Σερβία, κατηγορείται ότι διαφήμιζε την «υπηρεσία» μέσω του «φέισμπουκ».
Και οι τέσσερις αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δορυφορική «πειρατεία» και συγκεκριμένα για «παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών».

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τον Δεκέμβριο του 2017 από την Αστυνομία, οι τρεις (γαμπρός, αδερφή και μητέρα) είχαν συνδέσεις συνδρομητικού καναλιού και μέσω του ίντερνετ διαμοίραζαν έναντι αμοιβής φυσικά το σήμα σε άλλους χρήστες μέσω Βουλγαρίας… Το ποσό της αμοιβής κυμαινόταν από 10 ευρώ τον μήνα και άνω.
Ειδικότερα με χρήση ειδικών δικτυακών συσκευών, υπέκλεπταν, αποκρυπτογραφούσαν και διένεμαν παράνομα μέσω διαδικτύου σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, κατόχους όμοιων δικτυακών συσκευών, το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα. Από την έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδας προέκυψε για τους τρεις κατηγορούμενους ότι μέσω διεύθυνσης ΙΡ της σύνδεσης στο διαδίκτυο, είχαν θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή, στον οποίο είχαν εγκαταστήσει παράνομα κατάλληλο λογισμικό και διαμοίραζαν μέσω διαδικτύου σε χρήστες ίντερνετ, κατόχους όμοιων δορυφορικών συσκευών, ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης-αποκρυπτογράφησης μιας παράνομης κάρτας πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες. Κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 48χρονου στον Βόλο και διαπιστώθηκε ότι κατείχε και είχε θέσει σε λειτουργία εξοπλισμό, μέσω του οποίου διαμοίραζε σε άλλους χρήστες στο κέντρο του Βόλου με δορυφορικούς αποκωδικοποιητές, ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης-αποκρυπτογράφησης πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες. Κατά τη διάρκεια της έρευνας είχε βρεθεί και κατασχεθεί ο σχετικός εξοπλισμός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το