Τοπικά

Βολιώτης καταδικάστηκε επειδή φέσωσε τον οδοντογιατρό του…

Πήγε στον οδοντογιατρό του, του έφτιαξε τα δόντια, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τις επισκέψεις του και αφού φυσικά είχε σχεδόν αποκτήσει μια υπέροχη οδοντοστοιχία, «ξέχασε» να τον πληρώσει…
Ο λόγος για Βολιώτη ιδιωτικό υπάλληλο, που φέσωσε τον οδοντογιατρό του με 3.500 ευρώ, όπως τουλάχιστον αποφάνθηκε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που επέβαλε στον Βολιώτη ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της απάτης. Το φέσι στον οδοντογιατρό είχε πέσει στις 8 Αυγούστου του 2012, ενώ χθες ο κατηγορούμενος απουσίαζε από τη δικαστική αίθουσα.

Εξάλλου το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, σε μια 54χρονη Βολιώτισσα, την οποία έκρινε ένοχη για πλαστογραφία μετά χρήσεως. Η 54χρονη φέρεται να είχε υπογράψει σε επιταγή, βάζοντας όμως τη σφραγίδα του καταστήματος του αδερφού της… Το περιστατικό είχε γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου του 2012.

Ακόμη το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 15 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, σε έναν 43χρονο, τον οποίο έκρινε ένοχο για το αδίκημα της κλοπής. Μαζί του ήταν συγκατηγορούμενες και δύο γυναίκες, που κρίθηκαν αθώες. Ο 43χρονος φέρεται να είχε παραδώσει προς ανακύκλωση ένα όχημα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο, όπως αποδείχθηκε κατόπιν κι ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η παραλαβή του, λόγω ελλιπών δικαιολογητικών, ήταν κλεμμένο. Ιδιοκτήτρια της εταιρείας ανακύκλωσης ήταν η μία γυναίκα από τις αθωωθείσες και λογίστρια η δεύτερη. Η υπόθεση χρονολογούνταν από τις 15 Φεβρουαρίου του 2013. Ο 43χρονος απουσίαζε από τη διαδικασία και καταδικάστηκε ερήμην.
Με άλλη απόφασή του το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως , σε έναν 40χρονο Βολιώτη, τον οποίο έκρινε ένοχο για το αδίκημα της κλοπής. Ο καταδικασθείς φέρεται να είχε κλέψει εργαλεία από αποθήκη στις 16 Ιουνίου φέτος και όπως ανέφερε στη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, έκλεβε για να πάρει τη δόση του… Τα εργαλεία ήταν συνολικής αξίας 500 ευρώ, ενώ όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της αποθήκης και άλλες φορές του είχαν κλέψει εργαλεία, συνολικής αξίας 2000 ευρώ.

Το Αυτόφωρο Μονομελές

Αθώο έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον 57χρονο, που είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας τη Δευτέρα, διότι είχε αφαιρέσει από εμπορικό κατάστημα ένα κινητό τηλέφωνο 37χρονου υπαλλήλου. Το αφαιρεθέν αντικείμενο βρέθηκε στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο του.
Επίσης χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, σε έναν 18χρονο μαθητή, τον οποίο έκρινε ένοχο για κλοπή ποδηλάτου. Το ποδήλατο ήταν αξίας 200 ευρώ και κλάπηκε στις 25 Σεπτεμβρίου έξω από φυσικοθεραπευτήριο του Βόλου. Ο 18χρονος, που ήταν παρών στο δικαστήριο με τον πατέρα του, φέρεται να δήλωσε ότι το πήρε το ποδήλατο, για να μεταβεί στο σχολείο του.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το