Τοπικά

Βολιώτης φοιτητής στους 50 καλύτερoυς μελετητές

Στην Ηγετική Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ θα παρευρεθεί ο Βολιώτης φοιτητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδική Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νικόλας Τέζας, ο οποίος μάλιστα θα εκπροσωπήσει και την Ελλάδα.
Στις 22-25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Ηγετική Διάσκεψη Κορυφής στο Πανεπιστήμιο Πίτσουμπουρκ της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.
Η Σύνοδος Κορυφής συγκεντρώνει μελετητές από όλο τον κόσμο για να ενημερωθούν σε πρακτικές και μεθόδους από επαγγελματίες που είναι ηγέτες στους τομείς των επιχειρήσεων, της κυβέρνησης, της εκπαίδευσης.

Οι νέοι και οι μέντορες εξερευνούν κρίσιμα θέματα στην ηγεσία και την ανάληψη σχεδίων κοινοτικής δέσμευσης σε συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις. Οι συμμετέχοντες θα αφήσουν τη Σύνοδο Κορυφής με μια πλουσιότερη κατανόηση του ηγετικού ύφους τους και θα γνωρίσουν πώς να πετύχουν θετικές αλλαγές στην τοπική κοινότητα.
Ο Νικόλας ήταν ένας από τους 50 μελετητές που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στη φετινή σύνοδο Κορυφής.

 

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν 50 μελετητές από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και ο φοιτητής από τη Νέα Ιωνία Βόλου.
Ο 22χρονος σπουδάζει στο τέταρτο έτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει περάσει όλα τα μαθήματα μέχρι στιγμής και ετοιμάζεται για την απόκτηση του πτυχίου.
Αγαπά πολύ αυτό που σπουδάζει, κάνοντας κατασκευές και άλλες δράσεις για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Παράλληλα τον ενδιαφέρει πολύ το θέμα της διοίκησης μέσα στην Τάξη.
Το βιογραφικό του και αλλά και το κείμενο που έγραψε για την ηγεσία, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των διοργανωτών της Συνόδου που τον επέλεξαν να συμμετάσχει στις εργασίες καλύπτοντας τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.

 

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα συμμετάσχω σε αυτή τη σημαντική Σύνοδο και με ενδιαφέρον περιμένω να δω, τι θα ειπωθεί από καταξιωμένους επιστήμονες. Θέλω να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής και ιδιαίτερα τους κ.κ. Βαβουγυιό και Σταθοπούλου, που με βοήθησαν ιδιαίτερα για να μεταβώ στη Σύνοδο» δήλωσε ο τεταρτοετής φοιτητής που αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το