Τοπικά

Βολιώτης έκλεβε υλικά από τη σιδηροδρομική γραμμή Βελεστίνου- Αερινού

Την Κυριακή 3 Μαρτίου οι εθελοντές στο Μουσειακό Σιδηρόδρομο Θεσσαλίας έπιασαν «στα πράσα» έναν άνδρα που έκλεβε υλικά από την σιδηροδρομική γραμμή στο 6ο χλμ. μεταξύ Βελεστίνου – Αερινού. Σύμφωνα με τους εθελοντές, ο δράστης αιφνιδιάστηκε και εγκατέλειψε το σημείο αμέσως, αφήνοντας πίσω τα υπάρχοντα του. Οι εθελοντές όμως τον είχαν ήδη δει από κοντά και πρόλαβαν επίσης να σημειώσουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου του (τύπο, χρώμα και πινακίδα).

Άμεσα ειδοποιήθηκαν τόσο το τμήμα γραμμής όσο και η αστυνομία, όπου και κινητοποιήθηκαν ταχύτατα. Παρ’ ότι ο δράστης διέφυγε της σύλληψης, ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία και αναγνωρίσθηκε από τους εθελοντές  στο αστυνομικό τμήμα Βελεστίνου, ενώ ο ΟΣΕ κατέθεσε μήνυση εις βάρος του. Όπως αναφέρουν οι εθελοντές πρόκειται για 41χρονο κάτοικο Βόλου και διώκεται για κακούργημα ενώ βρέθηκε μέχρι και το προφίλ του στο facebook.

Η αστυνομία φωτογράφησε την καταστροφή της γραμμής στο σημείο, συνέλεξε τα εργαλεία και δύο κύπελλα καφέ που άφησε ο δράστης, όπου και τα έστειλε για λήψη δείγματος και ταυτοποίηση DNA. Η ζημιά που προκάλεσε στη σιδηροδρομική γραμμή ήταν μεγάλη αλλά η βλάβη αποκαταστάθηκε την επόμενη μέρα κιόλας, από εθελοντές και τεχνίτες του τμήματος γραμμής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το