Τοπικά

Βολιώτης διάβασε τον όρκο στους Πολιτικούς Μηχανικούς – Στη χθεσινή τελετή του Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τον όρκο στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διάβασε ο Βολιώτης Βασίλης Κουτσελίνης ο οποίος συγκέντρωσε βαθμολογία 9,40.
Ο Βασίλης Κουτσελίνης που είναι γιος του προέδρου της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου κ. Αλέξανδρου Κουτσελίνη, συγκέντρωσε έναν από τους υψηλότερους βαθμούς στην ιστορία του Τμήματος, αν όχι τον υψηλότερο.
Γι’ αυτό και ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Μυστακίδης συνεχάρη τον ίδιο και την οικογένειά του υπογραμμίζοντας παράλληλα το εξαίρετο ήθος του και ότι είναι ένας νέος χαμηλών τόνων.
Ο Βασίλης Κουτσελίνης δήλωσε πως «το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ήταν η πρώτη του επιλογή και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη φοίτησή του σε ένα τμήμα με υψηλού επιστημονικού επιπέδου καθηγητές που μετέδωσαν πολύ σημαντικές γνώσεις στους φοιτητές. Μάλιστα η καλή αναλογία φοιτητών και καθηγητών έδινε τη δυνατότητα να αναπτύσσονται καλές και δημιουργικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών».

Για την υψηλή βαθμολογία που πέτυχε, ανέφερε πως ήταν αποτέλεσμα εντατικής μελέτης χωρίς όμως να περιορίζεται και ο ελεύθερος χρόνος.
Για τα επόμενα σχέδιά του είπε ότι «θα ήθελε να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και να επιστρέψει στην Ελλάδα για να προσφέρει στη χώρα έχοντας αποκτήσει επιπλέον γνώσεις».
«Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος» τόνισε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «θέλω να ασχοληθώ στο μελετητικό κομμάτι με τον σχεδιασμό και ανάλυση κτιρίων».

Από την πλευρά του ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Γιώργος Σταμούλης επισήμανε πως «μέχρι και πριν έναν χρόνο, όταν ρωτούσαμε τους μηχανικούς, ποια είναι τα σχέδιά τους για το μέλλον, οι περισσότεροι ανέφεραν ότι θέλουν να πάνε στο εξωτερικό για να βρουν εργασία, αφού στην Ελλάδα δεν υπήρχαν προοπτικές. Αυτό φαίνεται να αλλάζει και πολλοί επισήμαναν ότι θα κάνουν προσπάθεια να εργαστούν στην Ελλάδα, καθώς βλέπουν ότι σταδιακά αρχίζει να κινείται κάτι στον κατασκευαστικό τομέα. Μάλιστα κάποιοι έχουν βρει και εργασία».
Στο μεταξύ σε κατάληψη ήταν και χθες το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών από φοιτητές που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τη συνένωση του πανεπιστημίου με τα δύο ΤΕΙ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το