Τοπικά

Βολιώτης διάβασε τον όρκο στους δασκάλους – Στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας στο αμφιθέατρο «Κορδάτος»

Το όρκο με βαθμολογία 8,49 διάβασε χθες στην ορκωμοσία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Βολιώτης Αντώνης Γιαννακούρας. Το όνειρο να γίνει δάσκαλος το είχε από μικρός και νιώθει πολύ όμορφα που μπόρεσε να το εκπληρώσει.
Η ορκωμοσία των 60 προπτυχιακών φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο αμφιθέατρο, όπου συγγενείς και φίλοι παρευρέθηκαν στην ξεχωριστή αυτή στιγμή για να καμαρώσουν τα παιδιά τους που λάμβαναν το πτυχίο.
Ο Αντώνης Γιαννακούρας διάβασε τον όρκο έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία. Απόφοιτος του 1ου ΓΕΛ Βόλου το συγκεκριμένο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ήταν η πρώτη του επιλογή.

«Από μικρός ήθελα να γίνω δάσκαλος και ήταν το όνειρό μου. Το διάλεξα το Παιδαγωγικό Τμήμα του Βόλου, γιατί ήταν στην περιοχή μου. Και μπορώ να πω πως ξεπέρασε κάθε προσδοκία που είχα. Μάλιστα στο τελευταίο έτος, όσα μας έμαθαν οι καθηγητές ήταν πάρα πολύ προχωρημένα και βαθιά. Οι παιδαγωγικές σχολές έχουν αναβαθμιστεί πολύ και έχουν εντάξει όλες τις σύγχρονες τάσεις στις ανθρωπιστικές επιστήμες, όπως στη γλωσσολογία, τη φιλοσοφία, την κοινωνιολογία» τόνισε ο απόφοιτος.
Αυτή τη στιγμή έχει εγγραφεί ήδη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του παιδαγωγικού Τμήματος του Βόλου και μόλις ολοκληρώσει και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις θα ήθελε να εργαστεί σε κάποιο σχολείο του εξωτερικού για να κάνει τις συγκρίσεις με την Ελλάδα. «Το βλέπω ως μια παραπάνω εμπειρία για μένα, ώστε να διευρύνω και τους ορίζοντές μου. Θα ήθελα να εργαστώ σε σχολείο της Γαλλίας, της Σουηδίας, ακόμη και της Ινδίας ή της Βουλγαρίας» είπε.

Ο ίδιος ασχολείται και με τη μουσική όντας μέλος και των μουσικών συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Έχω πάρει το πτυχίο του πιάνου και μελετώ το δίπλωμα για να γίνει σολίστ. Βέβαια θέλει πολύ αφοσίωση και προσπάθεια, αλλά θα είναι πολύ ωραίο. Άλλωστε η μουσική και παιδαγωγική ταιριάζουν μεταξύ τους».
Όσον αφορά στο μέλλον της χώρας επισήμανε πως «θέλω να είμαι αισιόδοξος».
Στους 56 ανήλθαν οι προπτυχιακοί φοιτητές που ορκίστηκαν στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι.
Τον όρκο διάβασε μια κοπέλα η οποία συγκέντρωσε βαθμολογία 9,43 από τις υψηλότερες των τελευταίων χρόνων στο τμήμα.
Παράλληλα χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε και η ορκωμοσία δεκάδων μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το