Τοπικά

Βολιώτικο κρεοπωλείο με ιστορία και πολλά βραβεία – Ο Κ. Μυλωνάς θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή διαγωνισμό

Ένα βολιώτικο κρεοπωλείο με ιστορία πάνω από μισό αιώνα βραβεύτηκε στο πλαίσιο έκθεσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα για προϊόντα και ποιότητα, αλλά και σε διαγωνιστικό μέρος πάνω στην τεχνική του επαγγελματία. Ο κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς ήταν στους δύο πρώτους διαγωνισμού και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης.

Το κρεοπωλείο Μυλωνάς άρχισε τη λειτουργία του το 1962 με τα εγκαίνια ενός παραδοσιακού κρεοπωλείου από τον Φιλήμονα Ν. Μυλωνά. Η παράδοση συνεχίστηκε από τον γιο του Κωνσταντίνο, ο οποίος το 2003 και μετά από σπουδές στα οικονομικά ανέλαβε το μικρό κρεοπωλείο εξελίσσοντάς το σε σύγχρονη αναπτυσσόμενη επιχείρηση, κάνοντας τη διαφορά στον τομέα του κρέατος από την παραγωγή του έως την τελική του κατανάλωση.
Επαγγελματίες κρεοπώλες ακόνισαν τα μαχαίρια τους και έδωσαν ραντεβού στην έκθεση Meat & Grill Days, όπου πραγματοποιήθηκε ο 5ος Διαγωνισμός Κρεοπωλών Ελλάδος, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα και ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και ο κ. Κ. Μυλωνάς.

Οι δύο διαγωνισμοί που πήρε μέρος ο Βολιώτης κρεοπώλης και βραβεύτηκε, με διαγωνιζόμενους από όλη την Ελλάδα, ο μεν πρώτος αφορούσε σε προϊόντα και ποιότητα που παρασκευάζονται από κρεοπωλεία και ο δε δεύτερος είχε να κάνει με την τεχνική του επαγγελματία.
Συγκεκριμένα, ο ένας διαγωνισμός αφορούσε σε κρεατοτεχνίτες με εμπειρία πάνω σε κρέας και σε νέες κοπές σε κρεατοσκευάσματα. Μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό οι δύο πρώτοι, εκ των οποίων ο ένας είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση IFFA που θα γίνει στη Φρανκφούρτη. Πρόκειται για μία διεθνή έκθεση επεξεργασίας, συσκευασίας κρέατος και παραγωγής αλλαντικών, δικτύων διανομών και γκουρμέ προϊόντων.

«Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορούσε σε προϊόντα που φτιάχνουν οι επιχειρήσεις και παρουσιάσαμε δέκα προϊόντα, από τα οποία τα οκτώ βραβεύτηκαν με το χρυσό βραβείο ποιότητας (το μοσχαρίσιο μπιφτέκι ωρίμανσης, η μπριζόλα ωρίμανσης, το πρόβειο σουβλάκι, το πρόβειο παϊδάκι μαριναρισμένο, ο χοιρινός γύρος, το μπιφτέκι κοτόπουλο, το παραδοσιακό λουκάνικο και η καπνιστή μπριζόλα» εξηγεί ο κ. Κ. Μυλωνάς.
Τα βραβεία δεν τελειώνουν. Σε έναν ακόμη διαγωνισμό (burger awards) το κρεοπωλείο πήρε την πρώτη θέση και η βράβευση θα γίνει στις 4 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Η επιχείρηση λειτουργεί από το 1962 στην Κ. Καρτάλη με Δημ. Γεωργιάδου με πολύ μεγάλη ποικιλία κρεατοσκευασμάτων. Όπως εξηγεί ο κ. Κ. Μυλωνάς, «πλέον έχει γίνει επιστήμη με νέους τρόπους και τεχνικές κοπής. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους, ώστε να ικανοποιήσουμε και να καλύψουμε ουρανίσκους και απαιτήσεις, ανάγκες πελατών ή ακόμη και να δημιουργήσουμε ανάγκες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το